Update. Institutul Național de Sănătate Publică a decis ca județul să intre în carantină pentru 14 zile, de duminică, 7 martie.

Va fi necesară declarația pe propria răspundere pentru deplasări, cursurile se vor desfășura on-line, iar restuarantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacole, casele de pariuri vor fi închise.

Autoritățile din Timiș nu reușesc să se pună de acord cu privire la măsura carantinării județului.

Pe de o parte, președintele Consiliului Județean Timis(CJ) Timiș spune că nu este cazul unei astfel de măsuri dure, pe de altă parte Fritz, edilul Timișoarei consideră că oamenii nu mai respectă nicio regulă. În opinia acestuia, este timpul unor măsuri mai dure.

Timiș. Covidul dezbină autoritățile

Într-o postare pe rețeaua Facebook, Alin Nica, președintele CJ Timiș, vine cu o alternativă la carantinarea județului.

El susține că ar trebui să se ia măsuri precum libertatea de a circula pentru persoanele care au fost vaccinate sau au făcut boala.

„Dacă totuși decizia primarului Timișoarei este de a forța carantina, atunci atrag atenția asupra necesității adoptării în paralel a următoarelor măsuri:
– libertate de deplasare pentru persoanele vaccinate și pentru cele care au făcut deja boala;
– sprijin financiar compensatoriu de urgență pentru operatorii economici afectați;
– alocarea de către Ministerul Sănătății a unui număr suplimentar de vaccinuri”, susține Alin Nica

În replică, edilul Fritz spune că Alin Nica fabuează, iar decizia trebuie luată de Comitetul pentru Situații de Urgență.

Carantina în Timiș. Nica vs Fritz

El știe foarte bine că votul meu în CJSU cântărește la fel de mult ca și al lui. Nu pot și nu voi forța nimic. Dimpotrivă, cred că o astfel de decizie trebuie bazată pe un consens larg și pe asumarea responsabilității pentru urmări, indiferent de decizie. Nu voi cădea în capcana oportunismului de moment care a ținut și ține România pe loc și o slăbește în momente grele”, a tranmis tot pe Facebook, Dominic Fritz.

La acest moment, Timișul are o rată de infectare de 7, 6 mia la locuitori, iar în ultimele 7 zile au decedat 32 de persoane.

Prin urmare, dacă autoritățile se ceartă în loc să găsească soluții pentru reducerea cazurilor de Covid. Recomandarea Institutului de Sănătate Publică este carantinarea județului.