Anchetatorii din Timiș spun că au probe împotriva cetățeanului din imagine, originar din Afganistan, însă, este dat în umărire internațională.

Este acuzat de omor și de tenativă de omor, după ce a înjunghiat doi conaționali în zona Gării de Nord din Timișoara. Aceasta a fost declarată zonă specială de siguranță publică.

Procurorii din Timiș spun să sunăm la 112, dacă îl întâlnim.

„ Vă facem cunoscută imaginea autorului, un bărbat de origine afgană, în vârstă de 27 de ani, în vederea identificării lui. Facem apel la cetățeni, ca oricine recunoaște această persoană din fotografie sau poate oferi informații cu privire la aceasta, să apeleze de îndată Serviciul de Urgență 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie. De asemenea, vă recomandăm ca la întâlnirea în spațiul public a acestui bărbat, să păstrați distanța și să evitați orice interacțiune cu acesta!”, a transmis IPJ Timiș.

Timiș. Dacă l-ai văzut, sună la Poliție!

Panica din Timișoara este la cote maxime. Aceasta este a doua crimă din zona Gării de Nord Timișoara. În numai două luni s-au înregistrat două crime. Răfuielile dintre migranți s-au soldat cu decese, însă, zilnic au loc incidente provocate de ei. Timiș și Arad sunt juețele cu cei mai mulți migranți. Jurnaliștii de la evz.ro a aflat și cum se încearcă schimbarea legii imigrației.

”(…)Se constituie Comisia pentru Managementul Imigrației (CMI), organism consulativ.  Fără personalitate juridică, care funționează pe lângă Ministerul Afacerilor Interne(…)în scopul coorodonării implementării documentelor strategice periodice din domeniul imigrației în cadrul unui organism de cooperare interinstituțională”, se spune în actul cu proprunerile MAI, publicat de evz.ro

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat, de asemenea, că a fost amenajat un centru temporar special pentru migranţii care vin dinspre Serbia. Din luna noiembrie 2020 au fost adăpostite peste 2.500 de persoane, relatează Agerpres.

Un alt centru din Timișoara a fost transformat în centru de carantină pentru transfugi.

sursă foto: IPJ Timiș