Astfel, Comitetul pentru Situații de Urgență Timiș a hotărât, miercuri, 31 martie, a hotărât ca Timișoara să iasă din carantină.

Decizia se aplică de la mizeul nopții. Timișoara a fost în carantină timp de 24 de zile.

„ Știu că nu a fost o perioadă ușoară pentru nimeni. Mulți dintre voi sunt, pe bună dreptate, supărați și la limitele puterilor. Dar pentru binele vostru și al celor din jur, ați respectat regulile și constrângerile, fie că ați fost sau nu de acord cu ele. Iar pentru asta vă mulțumesc. Datorită vouă am reușit să oprim creșterea” , a declarat edilul Timișoarei, Dominic Fritz.

Timiș. Decizia momentului. Carantina ia sfârșit

Autoritățile din Timiș spun că nu a sosit încă momentul relaxării totale.

Cazurile de Covid sunt în creștere, iar incidența este sub 8 la mia de locuitori. Oficialii județului fac apel la respectarea măsurilor impuse de pandemie.

„Trebuie să ne fie clar: situația este în continuare serioasă. Acum este absolut esențial să nu aruncăm avansul pe care l-am făcut în ultimele săptămâni. Este, din păcate, în continuare nevoie de măsuri care să limiteze contactul fizic între oameni, pentru a încetini răspândirea virusului. Sper să cădem în curând și sub rata de 7, pentru ca să se elimine unele din restricții.

Depinde acum numai de noi, de solidaritatea și conștiința noastră, să respectăm în continuare regulile sanitare. Și sunt sigur că și forțele de ordine se vor îngriji ca regulile să fie aplicate.

Vă îndemn și vă sfătuiesc să vă vaccinați împotriva coronavirusului, o puteți face foarte ușor. Doar prin imunizarea colectivă vom putea reveni la normal și avem o șansă reală în acest moment ca noi, cei din Timișoara să fim primii care atingem acest țel”, a completat Fritz.

În ultimele trei zile, mii de oameni au protestat împotriva restricțiilor. Au fost proteste violente, iar la Timișoara, domiciliul lui Fritz a fost luat cu asalt.