Cele cinci fluxuri noi de vaccinare anti-COVID-19 vor deservi imunizarea cu serul Moderna. Astfel, în judeţ vor fi funcţionale de la acea dată 52 de fluxuri de vaccinare anti-COVID-19, fiind deja deschise 47.

„La nivelul judeţului Timiş vor fi suplimentate posibilităţile de vaccinare împotriva COVID-19 cu încă cinci fluxuri pentru vaccinul Moderna, care vor funcţiona la Vox Technology Park Timişoara (două) şi câte un flux la Spitalul Orăşenesc Făget, Spitalul Orăşenesc Deta şi la Centrul de Sănătate Buziaş. Fluxurile vor deveni operaţionale începând cu data de 15 martie”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

Administrarea acestui vaccin se adresează cu predilecţie persoanelor de peste 65 de ani precum şi celor cu vârsta de peste 55 de ani, cu boli cronice.

DSP Timiş a anunţat, joi, că de la începutul campaniei de imunizarea anti-COVID-19, în judeţ s-au vaccinat 65.356 de persoane, dintre care 24.969 au făcut şi rapelul.

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 anunţată de DSP Timiş, joi, a fost în Timişoara de 7,44 la mia de locuitori. Rata este în creştere faţă de raportarea anterioară. Iar pentru judeţul Timiş de asemenea a fost anunţată o rată de infectare în creştere. Aceasta a fost de 5,35 la mia de locuitori, faţă de 5,24 în ziua anterioară.

Locuitorii Timișoarei sunt avertizați constant, în ultimele zile, de pericolul carantinării.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență avertizează populația că în urma evaluării analizelor de risc și având în vedere numărul tot mai mare de cazuri de îmbolnăviri cu noua tulpină SARS-CoV-2 în acest moment Institutul de Sănătate Publică din România a recomandat autorităților județene să ia în calcul și măsura de carantinare a Municipiului Timișoara și a altor localități din județ.

Doar împreună, printr-un efort comun, putem evita luarea acestei decizii.

Cu toții am crezut că ce a fost mai greu a trecut!

Din păcate, la un an de la debutul pandemiei în România, noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie ne demonstrează că se poate și mai rău!

Această nouă tulpină este mai periculoasă, infecția cu ea fiind asociată cu un risc crescut de spitalizare și deces.

Riscul principal al acestei noi tulpini rezultă din faptul că se poate transmite mult mai ușor, ceea ce înseamnă că numărul persoanelor infectate va crește mult mai repede.

În momentul de față această tulpină determină apariția unui număr tot mare de persoane infectate care pot răspândi virusul și în același timp un număr mai mare de cazuri grave, solicitând și mai mult spitalele din Timișoara și județul Timiș.

Ce poți face tu?

Măsura de carantinare a Municipiului Timișoara recomandată de Institutul de Sănătate Publică din România poate fi evitată doar printr-o strictă respectare a distanțării sociale și prin aplicarea tuturor normelor de igienă privind prevenirea răspândirii Covid-19.

Efortul comun vizează de asemenea și localitățile periurbane din jurul Timișoarei.

Protejează-te pe tine și cei dragi purtând masca corect, păstrând o igienă permanentă a mâinilor și o distanță socială reală.

Nu ieși la întâlniri care nu sunt strict necesare și nu participa la petreceri, sunt interzise.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență”