Magistrații de la Curtea de Apel Timiș l-au condamnat la șase ani de închisoare, pentru fapte de corupție.

Este acuzat că a creat statului un prejudiciu în valoare de peste 800 000 de euro, folosindu-se de calitatea de șef al Poliției Timiș.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în 10 zile de la pronunțare.

Timiș. A dat uniforma de polițist pe afacerile cu mașini

În fapt, Sorin Muntean făcea trafic cu mașini și nu lucra singur. În dosar, au mai fost arestați un alt politist, un avocat și doi oameni de afaceri.

Acuzațiile sunt formulate de DNA Timiș.

În cursul anilor 2011 – 2013, inculpatul Boţ Iulian împreună cu mai multe persoane de încredere s-au constituit şi au acţionat în cadrul unui grup infracţional organizat. ScopUL era desfăşurarea de activităţi evazioniste, prin intermediul a două societăţi comerciale controlate prin persoane interpuse. Activitatea infracţională a grupului, care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste două milioane lei, s-a manifestat pe linia importului de autoturisme din spaţiul european şi revânzării acestora ‘la negru’, cu eludarea obligaţiilor legale privind plata taxelor şi impozitelor datorate către bugetul de stat.

Cumul de acuzații. Se va calcula pedeapsa cea mai grea

Principalele acuzații sunt constituirea unui grup infracţional organizat, luare de mită, trafic de influenţă, complicitate la luare de mită; grup infracţional organizat, evaziune fiscală, în formă continuată, dare de mită (patru infracţiuni) şi cumpărare de influenţă (două infracţiuni). De asemenea, avocatul Marin Bîlc a fost cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă (două infracţiuni), instigare la dare de mită (două infracţiuni).

“Un alt membru cooptat în cadrul grupului infracţional a fost inculpatul Bîlc Marin, avocat în cadrul Baroului Timiş, persoană de încredere a inculpaţilor Muntean Sorin Petru şi Boţ Iulian, pe acesta din urmă reprezentându-l în mai multe dosare aflate pe rolul instanţelor”, arăta rechizitoriul DNA.