Polițiștii de frontieră au intervenit de urgență în salvarea din apele râului Timiș a doi tineri cetățeni afgani. Din primele cercetări, cetățenii străini încercau să treacă ilegal în țară. La fața locului a intervenit un echipaj medical, iar afganii au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Vineri, 9 aprilie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au observat pe direcția localității de frontieră Grăniceri, două persoane ce strigau după ajutor.

Ei au încercat să intre ilegal în țară prin apele râului Timiș. Polițiștii au intervenit de urgență pentru salvarea celor doi cetățeni afgani.

Timiș. Acțiune de salvare a cetățenilor străini

Cetățenii afgani au fost scoși din apă și duși, în siguranță, la mal. Polițiștii de frontieră au anunțat serviciul de urgență 112 și au solicitat o ambulanță pentru a acorda îngrijiri medicale de specialitate persoanelor salvate.

Cetățenii afgani, în vârstă de 18 și 21 de ani, au fost transportați la spital, iar în momentul de față se află în afara oricărui pericol.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun.

Peste 40 de cetățeni străini au încercat să treacă granița ilegal în Ungaria

Cu doar două zile înainte, polițiștii de frontieră bihoreni și arădeni au depistat patruzeci și unu de cetățeni străini din Afganistan, Iran și Pakistan. Ei încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, fiind ascunși în automarfare. Unii dintre ei au încercat să treacă ilegal granița pe jos.

Dintre aceștia, patru cetățeni din Yemen au fost călăuziți de către un cetățean din Republica Moldova în scopul trecerii ilegale a frontierei de stat. Toți cetățenii străini ce încercau să treacă granița sunt solicitanți de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale.  La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.