Timișoara. Un cetățean afgan este cercetat penal de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş pentru infracţiunile de omor şi tentativă de omor. El a comis în zona Gării de Nord din Timișoara, cu câteva zile în urmă, un atac asupra a doi conaționali.

Conform procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, cetățeanul afgan a aplicat o lovitură cu un cuțit unui concetățean.

”În fapt, s-a reţinut că pe 19 aprilie inculpatul A.F., cetăţean afgan, în timp ce se deplasa alături de alţi trei migranţi afgani, pe bulevardul Republicii din Timişoara, ar fi aplicat, în spate, victimei I.A.J., la rândul său migrant, o lovitură cu un cuţit, producându-i o plagă înjunghiată penetrantă, soldată cu hemoragie, leziune traumatică gravă ce a condus la decesul victimei, în scurt timp, la spital”, relatează Agerpres.

Timișoara. Cetățean afgan urmărit penal

Inculpatul ar fi aplicat o lovitură de cuțit unui alt migrant. În urma acestui incident, persoana vătămată s-a ales cu plagă înjunghiată care a impus internarea acestuia. El a avut nevoie de îngriji medicale. Inculpatul, după comiterea faptelor, a fugit de la fața locului și a încercat să se ascundă. Scopul era de a se sustrage de la urmărirea penală.

Până la acest moment procesual nu s-a reușit depistarea și audierea sa. Astăzi, 28 aprilie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, a fost sesizat cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de făptuitor, în lipsă.

Reamintim că cetățeanul străin a înjunghiat un conațional de-al său în zona Gării de Nord din Timișoara. Bărbatul a fugit de la fața locului și s-a ascuns pentru a scăpa de polițiști.

Migranții reprezintă o problemă masivă pentru Timișoara. Zilnic, zeci de persoane sunt descoperite în clădiri dărăpănate de către cei de la Imigrări. Cetățenii străini încearcă să treacă frontiera pentru a ajunge în vestul Europei. De la începutul lunii aprilie, autoritățile au depistat peste 200 de migranți.