Marți, 26 ianuarie, Centrului Regional de Distribuție Timișoara i-au fost alocate 24 570 doze de vaccin anti-Covid, produse de Pfizer BionTech.

Astfel, centrele de vaccinare din Timișoara se vor suplimenta.

Criticat dur de opoziție pentru cum a gestionat activitatea centrelor de vaccinare, Fritz a solicitat ministrului Sănătății să recalculeze necesarul de doze pentru fiecare județ în parte.

Am transmis o scrisoare domnului Valeriu Gheorghiță, directorul Centrului Național de Coordonare a Acțiunii de Vaccinare

Deocamdată nu am cu ce să fac comparație pentru că nu sunt publice datele pe fiecare județ în parte.  Și aceasta este una dintre solicitările mele către Centrul Național de Coordonare a Acțiunii de Vaccinare. O situație clară a livrărilor către fiecare județ și proiecții lunare privind numărul de vaccinuri ce urmează să fie distribuite și numărul de centre ce urmează să fie deschise, transmite primarul Fritz

Timiș. Câte centre de vaccinare vor funcționa. Autoritățile bâjbâie

La acest moment, sunt funcționale două centre. Primarul Timișoarei susține că, marți, 26 ianuarie, vor fi amenjate alte cinci.

Cu toate acestea, Dominic Fritz afirmă că sunt insuficiente.

Sunt în continuare puține fluxuri alocate pentru Timiș și Timișoara, iar numărul de doze distribuit către noi rămâne mic, în raport cu cererea locală.

Situația centrelor de vaccinare din țară a arătat, încă o dată, bâjbâială autorităților. Unele au rămas cu lacătul pe ușă, până la repartiția dozele necesare.

Pe de altă parte, edilii au semnalat că întreținerea centrelor de vaccin afectează bugetul local.

Abia după contrele dure între Emil Boc, edilul Clujului și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, Guvernul Cîțu a decis să aloce bani primăriilor pentru centrele de vaccinare.

Cifrele raportate de români arată că s-au vaccinat 370 000 de români. Acest  raport   ne clasează pe locul 9 în UE la numărul de doze administrate.

Marți, 26 ianuarie, au ajuns în țară peste 90 000 de doze de vaccin anti-Covid, necesare pentru a doua etapă de imunizare.