Timiș. Dr. Virgil Musta, șeful Şeful Secţiei de Infecţioase a Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara, a precizat că dacă numărul de cazuri de COVID-19 continuă să scadă vor putea fi tratați și alte persoane la secțiile dedicate COVID.

De asemenea, Musta a lăudat mobilizarea de excepție a timișorenilor privind vaccinarea.

„Timişoara este în scenariul verde datorită efortului întregii comunităţi. Vă scriu acest mesaj pentru a împărtăşi cu voi bucuria anunţului că Timişoara este în scenariul verde, rata de infectare scăzând sub 1,5 la mie.

Este un moment de bucurie, dar mai ales de speranţă pentru revenirea la normalitate. (…). Dacă situaţia continuă să se îmbunătăţească, intenţionez ca una dintre secţiile COVID-19 din spitalul Victor Babeş din Timişoara să redevină, după o perioadă lungă, secţie de boli infecţioase, unde să putem trata din nou şi alte afecţiuni”, a precizat dr. Virgil Musta, relatează Agerpres.

Timiș a ajuns în scenariul verde după luni de restricții dure

Totodată, medicul a mai precizat că lucrurile vor reveni la normal în cel mai scurt timp posibil, atâtat timp cât cetățenii vor continua să fie responsabili și solidari cu comunitatea în care trăiesc.

„Vă mulţumesc că aţi înţeles faptul că spitalele sunt doar ultima redută, iar războiul trebuie câştigat în primul rând în afara lor, în comunitate, în special prin respectarea regulilor de protejare individuală şi de grup.

Personal, săptămâna trecută am simţit cu adevărat, pentru prima dată după o lungă perioadă de timp, că a început să scadă presiunea şi asupra sistemului de sănătate, având în sfârşit mai multe locuri libere pe secţie”, a scris medicul infecționist pe pagina sa de Facebook.

În ciudat numărului scuzut de infectări cu noul coronavirus, medicul recomandă să respecte regulile impuse de autorități.

Acum, cred că se vede tot mai clar lumina, mai trebuie doar să ne păstrăm în continuare responsabilitatea şi răbdarea, să ducem mai departe ceea ce am câştigat cu greu.

Cred că solidaritatea dovedită de majoritatea dintre voi în această perioadă extrem de grea ne poate ajuta să ne recâştigăm încrederea unul în altul, să înţelegem că fiecare poate contribui cu ce poate şi ştie cel mai bine în domeniul său, să fim toleranţi şi uniţi atunci când trebuie să facem front comun pentru a depăşi momente grele. În continuare, la fel ca până acum, numai împreună vom reuşi”, a conchis Virgil Musta în postarea sa de pe Facebook.