Rata de infectare cu Covid-19 este în scădere ușoară.

Din acest motiv, localitățile Giroc, Ghiroda, Moșnița Nouă au ieșit să scape de restricțiile impuse de pandemie.

Timiș– Prefectura anunță controale la sânge

Prefectura Timiș a transmis că vor fi controale la sânge pentru ca măsurile de restricție să fie respectate.

Autoritățile sunt îngrijorate că în numai două săptămâni, la Dumbrăvița, rata de infectare a ajuns de la 8,54 mia de locuitori, de la 6,70 mia de locuitori.

În prezent, activitatea Prefecturii Timiș este gestionată de subprefectul Mircea Băcală.

Liliana Oneț, prefectul județului Timiș, a suferit recent un accident la schi și va rămâne în concediu medical o perioadă.

Ce  înseamnă când o localitate este în carantină

Dacă o localitate intră în carantină, înseamnă că sunt permise intrările, respectiv ieșirile din această pentru situații clare.

Printre acestea se numără urgențele medicale, deplasările pentru activități economice, deplăsările pentru îngrijirea vârstnicilor sau a persoanelor bolnave.

Rata de infectare cu Covid -Un deces la categoria 30-39 ani

În urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 ore, au fost înregistrate 2.719 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv

Covid-19. Bărbații, mai afectați decât femeile

În intervalul 22.01.2021 (10:00) – 23.01.2021 (10:00) au fost raportate 94 decese (53 bărbați și 41 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Vaslui, Ilfov și București.

Dintre acestea, a fost înregistrat un deces la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 33 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 29 decese la categoria de peste 80 de ani.

Masca de protecție împotriva  Covid  rămâne obligatorie în toată țara.