Direcția de Sănătate Publică(Timiș) a revenit cu precizări și spune că simptomele persoanei vaccinate au scăzut ca intensitate, în ultimele ore.

În cazul în care vor persista, reacțiile adverse vor fi raportate pentru analize suplimentare.

În ultimele 24 de ore, nicio persoană din județul Timiș nu a fost vaccinată cu dozele produse de Astra Zeneca.

Timiș. Febră și dureri musculare, cele mai frecvente reacții adverse ale vaccinului Astra Zeneca

DSP Timiș a transmis că au fost înregistrate 94 de reacții adverse, de la începutul campaniei de vaccinare. Niciuna dintre acestea nu i-a pus în dificultate pe medici. Doar teama de necunoscut a pacienților i-a făcut să le simtă mai intens, cred aceștia. Cele mai frecvente simptome post-vaccin anti- Covid sunt febră, dureri musculare, dureri de cap, dureri locale.

Oficialii DSP spun că s-au semnalat și pierderea gustului și a mirosului, la 4 zile după vaccinare. De asemenea, o persoană a avut reacție de tip șoc anafilactic tratata de la primele semne si care s-a remis imediat. Au mai fost înregistrate amorțeli faciale si furnicături , ambele remise în cele 15 minute de supraveghere postvaccinală.

Timiș. Județul, cu cele mai multe cazuri de Covid

Județul Timiș înregistrează cele mai multe cazuri de Covid din țară. Rata de infectare a ajuns la 3,86 mia de locuitori. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 37 de cazuri.

De la începutul campaniei de vaccinare, 21 881 de persoane au acceptat să le fie administrat serul anti- Covid.

Oficialii județului Timiș susțin că sunt doze suficiente în toate centrele de vaccinare, iar la acest moment nu sunt sincope în procesul de vaccinare.

„ Centre sunt și suntem pregătiți să deschidem și mai multe atunci când autoritățile naționale ne vor cere acest lucru. Personal implicat am găsit, iar când va crește și numărul de doze importate de România și distribuite în Timișoara, vom avea și mai multe persoane vaccinate,” transmite Dominic Fritz, edilul Timișoarei.