Aleșii locali din Timiș s-au contrat, înainte de a vota un proiect de hotărâre. Totul a pornit de la gramatica limbii române. Mai exact, de la folosirea corectă a articolului posesiv.

Dialogul președintele CJ Timiș și consilerii PSD este spumos. Pentru a arăta că au dreptate și știu să scrie corect gramatical, oficialii CJ Timiș au cerut în scris expicații de la Academia România, relatează tion.ro

Timiș. Gramatica a dat mari bătăi de cap aleșilor locali. Academia Română intervine

Astfel, Alin Nica, președintele CJ Timiș, a explicat, din punct de vedere gramatical, cum este cu regulamentul de funcționare a Consiliului Județean

„Mai sunt și unele greșeli de gramatică. Începând de la titlu, «Regulament de organizare și funcționare al CJ. În regulament se amestecă, se spune când «al consiliului», când «a consiliului», dar regulamentul este al consiliului, că nu e organizarea și funcționarea consiliului, ci este regulamentul consiliului (…) E opinia mea, mai putem consulta și niște lingviști, a susținut Petru Andea, consilier județean PSD, notează sursa citată.

 Academia Română intervine

Până la urmă, explicațiile scrise ale Academiei Române au adus pacea .

Alin Nica a invocat adresa oficială, de la această instituție, pentru a fi crezut pe cuvânt.

„Domnule profesor, noi am făcut o adresă la Academia Română. Răspunsul din partea lor, pe acest subiect, e foarte clar și este cum v-am spus și eu. Este «Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Județean Timiș», determinanții «organizare» și «funcționare» se referă la CJ Timiș și atunci trebuie facem acordul cu acestea”, a subliniat președintele CJ Timiș, potrivit tion.ro. 

Într-un final, proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate, refăcut cu exprimarea corectă din punct de vedere gramatical.

Alin Nica, președintel CJ Timiș, a ținut să informeze că nu doar gramatica îl preocupă. Recent, a fost într-o vizită de monitorizare pe teren, pe drumul care leagă Sâmartinul Sârbesc de Sânmartinul Maghiar. El susține că va cere explicații suplimentare despre acest segment de drum. Deși a costat CJ Timiș aproape 4 milioane de lei, se află într-o stare jalnică deși nu a trecut măcar un an de la finalizarea lucrărilor.