Cei patru bărbați sunt bănuiți că în perioada 28 iunie-13 iulie 2020 cu recidivă în 15 decembrie a.c. ar fi pătruns ilegal în scara respectivului bloc în construcție și au furat un număr care urmează să fie stabilit de centrale termice și de boilere. Polițiștii au indicii importante privind faptul că hoții ar fi pătruns în mod repetat în blocul din Giroc și cercetează de asemenea posibilitatea ca aceste persoane reținute să fi săvârșit mai multe fapte infracționale pe raza orașului Timișoara și a localităților învecinate. De asemenea ei prospectează și posibilitatea ca aceștia să fi fost în relație cu alte persoane sau să fi fost tutelați de către altcineva.

„În fapt, în perioada 28.06-13.07,2020 și în data de 15.12.2020, aceștia ar fi sustras în mod repetat 7 centrale termice și un boiler din scara unui imobil aflat în construcție, din localitatea Giroc. Pe numele bărbaților au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, cei în cauză fiind reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș, preluați de către tion.ro.

Cercetările în acest caz continuă și sunt în plină desfășurare și deoarece esența faptelor și a făptașilor este fără tăgadă, polițiștii încearcă să afle și condițiile care au favorizat acțiunile repetate și neobservate.

Pentru a încheia în aceeași notă a proverbelor populare cu care am început, se pare că: ”ulciorul nu merge de multe ori la apă”.