Una dintre cele mai digitalizate comune din judeţul Timiş va beneficia de încă o investiţie notabilă. După ce primarul comunei Dudeştii Vechi, domnul Bono Cucalan, a reuşit prin intermediul fondurilor externe să tripleze bugetul local în anul 2020, acesta anunţă construirea unei pieţe noi, obiectiv care va fi realizat de către Compania Naţională de Investiţii.

„Am primit aprobarea de la CNI, vom face la Dudeştii Vechi o hală de piaţă, în valoare de 6 milioane de lei. Nu ne permiteam din bugetul local şi atunci am zis să scriem un proiect, să aplicăm, şi am folosit banii din bugetul local ca să atragem mai mulţi bani în comună”, a spus primarul comunei Dudestii Vechi, Bono Cucalan.

Cum va arăta clădirea din Dudeştii Vechi

Clădirea pieţei va fi ridicată pe o suprafaţă de circa 600 mp şi va cuprinde o zona de hală cu mese, care va fi bransată la curent si internet, dar şi o zona destinată spatiilor comerciale care vor putea fi inchiriate.

Prevăzută cu diferite spaţii comerciale destinate produselor agroalimentare, cetăţenii vor putea achiziţiona lactate, peşte, carne şi produse de panificaţie. Totodată, clădirea va fi prevăzută şi cu spaţii comerciale pentru desfăşurarea activităţilor de vânzare a produselor de tip fast food şi cafea.

Nu în ultimul rând, noua piaţă va dispune de zone administrative, grupuri sanitare şi de o parcare în exteriorul acesteia, atât pentru comercianţi, cât şi pentru cumpărători.

Având în vedere faptul că Dudeştii Vechi este o comună mult prea bine cunoscută pentru agricultură, spaţiile comerciale de faţă vor fi închiriate cu precădere producătorilor şi antreprenorilor locali. Astfel, se doreşte ca dezvoltarea economiei locale să fie încurajată între-un mod cât mai real şi concret.

Aşadar, locuitorii din Dudeştii Vechi vor putea beneficia în curând de o nouă piaţă impresionantă care va contura peisajul comunei, aducând un plus de valoare incontestabil zonei respective.