Situația era penibilă pentru Timiș, întrucât schițele aprobate de Ministerul Transportului aratău că traseul putea fi parcurs prin casele oamenilor din două localități.

„Am reuşit să schimbam traseul autostrăzii Timişoara – Moraviţa.  cel care trecea peste casele locuitorilor din Moşniţa şi Bucovăţ. Traseul 5, anunţat de ministrul Transportului ca fiind unul final, a fost contestat de Consiliul Judeţean şi de primăriile localităţilor afectate.  Rezultatul este unul la nivelul aşteptărilor. CNAIR a trimis spre analiză un nou traseu care ţine cont de realitatea din teren şi nu mai afectează sute de gospodării. Pentru a susţine noul traseu care să întrunească cerinţele tuturor UAT-urilor impactate.  Am convenit ca până la sfârşitul lunii aprilie să fie trimise către proiectant toate posibilele constrângeri identificate pe noul traseu propus”, informează vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa.

Timiș. În sfârșit, traseul Timișoara-Moravița

Schimbarea traseului Timișoara- Moravița a fost anunțată și de edilul orașului Timișoara, Dominic Fritz.

„Ministerul Transporturilor, condus de Cătălin Drulă , a decis că această porțiune de centură va avea două benzi pe sens și a alocat anul acesta 2,3 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate”, a precizat Fritz.

Primarii au rămas uimiți de schițele de la Ministerul Transporturilor

Mai mulți primari i-au înaintat ministrului Transporturilor un memoriu prin care i-au cerut să modifice de urgență traseul. Edilii spun că au fost absolut uimiți de modul în care a fost gândit traseul.

În forma inițială, ar fi urmat ca mașinile să treacă prin casele oamenilor.

„Este important să înţelegem că actualul traseu trece prin locuinţele oamenilor şi care a creat foarte multă panică în localitate. Sunt deja foarte multe planuri urbanistice avizate afectate de acest traseu. Sunt sute de locuinţe deja construite, intabulate şi nu putem agrea acest traseu. Planul urbanistic aprobat este din 2005. Suntem de acord cu această autostradă, dar nu să treacă prin casele oamenilor”, a declarat primarul comunei Moşniţa Nouă, Florin Octavian Bucur.

Autostrada Timișoara -Moravița este abia în faza de proiectare și ar urma să facă legătura cu Belgrad.