Conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, județul Timiș se află pe locul trei la nivel național în ceea ce privește numărul persoanelor imunizate împotriva COVID-19.

Este depășit de București și Cluj. În ultimele 24 de ore au fost vaccinate peste 3.600 de persoane și nu au fost raportate reacții adverse la vaccin. Timiș are un procent de imunizare de aproape 23%, Cluj are un procent de 28 %, iar București a ajuns să depășească 30 %, conform INS.

Statistica prezintă populația cu cel puțin o doză primită și a fost prezentat pe 4 mai.

Timiș, locul trei pe țară privind imunizarea populației

De la debutul campaniei de vaccinare din iarna anului trecut, peste 100.000 de doze de rapel au fost efectuate în județul Timiș. În ultimele 24 de ore au fost administrate 3.622, majoritatea cu serul produs de compania Pfizer BioNTech. Dintre acestea, 582 au fost cu AstraZeneca, 310 cu Moderna. Aproape 2.800 de doze au fost de rapel.

De la debutul campaniei de vaccinare și până astăzi s-au administrat 263.720 doze vaccin împotriva SARS-CoV2 în Timiș. În urma vaccinului s-au înregistrat 0,04% reacții adverse, mai exact 124 de persoane au suferit de reacții de intensitate scăzută spre moderată.

Vaccin la liber din data de 7 mai

În județul Timiș funcționează la ora actuală un centru permanent la Spitalul Județean din Timișoara. Totodată, din 7 mai va începe un al doilea maraton de vaccinare la Spitalul Militar. Simultan va demara vaccinarea pentru companiile din județ și cea din cabinetele medicilor de familie.

De asemenea, tot din 7 mai se va putea vaccina la liber în toate centrele din țară. Sunt însă câteva condiții: cei programați vor avea prioritate și vârstnicii de peste 60 de ani.

„Persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare. Restul persoanelor care doresc să se vaccineze se vor prezenta de la ora 14 până la finalul programului, la ora 20, fără programare. (…) Atenție, nu vreau să apară nemulțumiri. Prioritate vor avea persoanele deja programate prin platformă și vor avea vaccinul asigurat. Suplimentar vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centre”, a declarat Valeriu Gheorghiță.