Fostul director Colterm,  Bogdan Nanu, a cumpărat din fondurile societății un autoturism pentru deplasări în interes de serviciu, Renault Megane Zen, evaluat la 20 000 de euro, scrie tion.ro

Edilul Dominic Fritz spune că habar nu avea de această achiziție nejustificată, iar actualul director nu o folosește.

Totul a ieșit la iveală, în urma planului de redresare financiară a companiei.

Cel care a atras atenția asupra acestei cheltuieli a fost consilierul local Radu Țoancă.

Reprezentanții Colterm spun, însă, că nu exista o mașină de serviciu pentru directorul general, astfel că primul gând a fost să aleagă un Renault. Aproape toate instituțiile din țară folosesc Dacia Duster, pentru deplasările din țară.

Timiș. Lux pe banii oamenilor. Bogdan Nanu a demisionat

La începutul lunii februarie, Bogdan Nanu, cel care a cumpărat autorurismul pentru deplasările de serviciu în rate, a demisionat după ce a ieșit la iveală o codamnare definitivă trecută în cazier.

Din 18 februarie, la conducerea Colterm se află Petre Nenu, fost șef CET Sud.

În prezent, este deschisă licitația pentru procedura de concordat, o măsură care presupune o înțelegere de plată cu creditorii companiei.

Oficialii Colterm menționează că au datorii de peste 300 de milioane de lei, însă, multe dintre acestea sunt istorice.

Au rămas în urmă cu plățile la bănci, la EON. Dacă se va proceda la executarea silită, implicit Primăria Timișoara va avea conturile blocate.

La acest moment, societatea are 50 000 de abonați.

Din 2014 și pană în 2010, Primăria Timișoara a plătit peste 600 de milioane de lei cu titlu de subvenție.

Angajații instituției au făcut un calcul și au ajuns la concluzia că pierderile din rețeaua Colterm îi costă pe timișoreni 2000 de lei anual.

Timișorenii sunt revoltați și au scris pe rețelele de socializare că,  Primăria Timișoara ar trebui  să inițieze un audit extern, pentru a identifica de ce banii publici nu au fost gestionați corect.