Marți seara, 70 de persoane din Timișoara au fost evacuate din blocul unde locuiau datorită unei dezinsecții cu substanțe periculoase. Miercuri dimineața, ISU Timiș a informat că persoanele se pot întoarce în siguranță în locuințele lor.

„În jurul orei 6,00, au fost reluate operaţiunile de detecţie monitorizare CBRN la imobilul din Calea Şagului, atât în scara blocului cât şi în spaţiul comercial, nemaifiind detectate substanţe toxice în aer. Astfel, începând cu ora 7,00, locatarii se pot întoarce în siguranţă în locuinţe, cu recomandarea de a ventila spaţiile”, a transmis, miercuri, purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Deratizare cu substanțe periculoase

Printre cele 70 de persoane din blocul de pe Calea Șagului s-au numărat și 12 minori. Marți seara au fost evacuate de către echipajele ISU Timiș, după ce a fost sesizat un miros înțepător în urma deratizării ce a avut loc în blocul respectiv.

Deratizarea s-a produs în spațiul unei societăți comerciale și la parterul blocului. Echipajul CBRN a detectat mai multe substanțe periculoase unde a avut loc dezinsecția. După mai multe verificări, reprezentanții CBRN au descoperit că a fost folosit un insecticid CY10.

Persoanele au fost evacuate cu trei microbuze, în mai multe unități de cazare identificate cu sprijinul operatorului economic.

Insecticidul CY10

CY10 este un insecticid cu acțiune insecticidă imediată. Formula conține cipermetrină ce acționează prin ingestie și contact. Insecticidul este concetrat, cu un spectru larg de combatere.

CY 10 poate fi aplicat cu ajutorul spray-urilor, echipamentelor de ULV si pulverizatoarelor termice. Formula poate fi folosită împotriva tuturor tipurilor de insecte. Produsul este recomandat pentru garduri vii, gazon și arbuști ornamentali.

Produsul durează câteva săptămâni și este eficient în combaterea insectelor zburătoare, insectelor care se hrănesc și împotriva dăunătorilor ocazionali.

70 de persoane au fost evacuate marți seara din blocul unde locuiau datorită unei dezinsecții cu substanța CY10.Miercuri dimineața, ISU Timiș a informat persoanele că se pot întoarce, în siguranță, în locuințele lor.