Zeci de mărțișoare vor fi  confecționate de către copii în ateliere speciale împreună cu educatoarele. Ele vor fi împărțite în familia restrânsă. Copiii au înțeles să respecte regulile, iar fiecare mărțișor va fi dezinfectat înainte de a fi oferit persoanei dragi.

Dascălii au decis să-i învețe să-și confecționeze mărțișoarele pentru a le insufla obiceiul de a dărui, la începutul primăverii, acest simbol.

,,Pentru sărbătoarea de martie ne pregăteam cu mult timp înainte, iar copiii așteaptă cu entuziasm atelierele de artă desfășurate pentru a confecționa mărțișoarele. Anul acesta am ales să păstrăm tradiția și să le dăm ocazia să-și facă deprinderi și să confecționeze mărțișoare. Să-și formeze o atitudine pozitivă privind ceea ce înseamnă mărțișorul din punct de vedere cultural, să-și desfășoară o atitudine pozitivă prin frumosul obicei de a dărui acest simbol al primăverii”, a declarat, pentru Tion, o învățătoare.

Mărțișoarele vor fi dezinfectate

Dascălul a mai precizat că fiecare mărțișor va fi dezinfectat pentru a nu întâmpina probleme în răspândirea noului coronavirus.

„Sigur că, în contexul actual, suntem datori să respectăm anumite reguli privind siguranța sănătății. Însă copiii s-au adaptat foarte bine la noua situație.  Cunosc și aplică toate normele și nu îi putem priva de bucuria acestui gest simplu de a oferi mărțișor celor dragi, acestea nefiind considerate obiecte personale”, a mai declarat dascălul.

Totodată, mărțișoarele confecționate de cei mici vor fi împărțite în familie, într-un mediu restrâns.

Arafat: Elevii pot duce mărțișoare de 1 Martie 

Medicii au precizat că atât elevii cât și profesorii trebuie să aibă foarte mare grijă la dăruirea mărțișoarelor. Infectarea cu noul coronavirus se produce dacă cel care-l primește își va atinge nasul sau gura, fără să se dezinfecteze.

„Dacă obiectele sunt contaminate și le atingem, după care ducem mâna la nas sau gură, ne putem infecta”, a spus Cristian Oancea, managerul spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat că elevii pot duce mărțișoare și flori de 1 martie la școală.

Atât elevii, cât și profesorii trebuie să respecte distanțarea socială. Arafat a amintit că și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este de acord cu dăruirea mărțișoarelor la școli.