De data aceasta, este vorba despre Arhieppiscopia Timișoarei care a rămas stupefiată de modul în care apare Catedrala Timișoarei- lăcaș de cult emblemă.  În campania de vaccinare, promovată în mediul on-line, de către oficialii de la Sănătate,  apare fără crucile de pe turle.

Reprezentanții Arhiepiscopiei susțin că este un gest fără precedent.  În opinia acestora,  distorsionează realitatea și cer refacerea imaginii.

Ministerul Sănătății a lăsat fără cruci Catedrala Timișoarei. Imaginea care a pus pe jar Biserica

„Arhiepiscopia Timișoarei își exprimă surprinderea și regretul față de postarea pro-vaccinare promovată de Ministerul Sănătății pe pagina sa oficială de Facebook.  În aceasta apare reprezentată Catedrala mitropolitană din Timișoara, fără crucile de pe turle”, transmit reprezentanții eparhiei.

„De altfel, nu este prima dată când catedrala noastră, emblemă a Timișoarei și a Banatului, este reprezentată fără crucile așezate pe turle.  Acestea sunt  simbol al biruinței asupra răului.   Nu este prima dată când Centrul eparhial ia atitudine împotriva unor astfel de reprezentări grafice trunchiate”, se menționează într-un comunicat de presă.

Oficialii Arhiepiscopiei vor ca imaginea Catedralei din campania Ministerului să fie refăcută.

„Pentru buna informare a opiniei publice precizăm,  că lăcașul mitropolitan al Timișoarei apare în postarea Ministerului Sănătății fără acordul nostru.  Fapt pentru care adresăm factorilor responsabili din această înaltă instituție a statului solicitarea de a reface imaginea postată cu prezentarea completă și corectă a Catedralei . Este monument istoric și de arhitectură bisericească, apreciat la nivel național și internațional”.

Imaginile afișate de Ministerul Sănătății au stârnit revolta mai multor oameni care s-au exprimat în mediul on-line

„ Oare cei din Ministerul Sănătăţii chiar nu au niciun român creştin care să fi remarcat această mutilare grafică a imaginii Catedralei din Timişoara? Ne-aţi închis bisericile de Paşti. Ne-aţi lăsat cu sufletele plânse în faţa porţilor închise, păzite de jandarmi, precum Mormântul lui Iisus era păzit de soldaţii atei ca nu cumva să dispară Cel Care ne-a dat lumina!„

„ Săraci martiri ai Timişoarei! Aţi luptat degeaba? Săraci timişoreni, cine să vă mai apere simbolurile pentru care aţi plătit cu sângele vostru libertatea pe care astăzi se cocoaţă cu obrăznicie “sânge din sângele” celor care v-au făcut martiri!„ , se exprimă locuitorii Timișoarei pe un grup de socializare.