Bărbatul din Timiș a recurs la această metodă pentru a nu i se face dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis.

A ales să transfere prin aplicația Revolut suma de 500 de lei  polițistului care l-a oprit în trafic. Conducătorul auto a fost convins că nu va prinde nimeni tranzacția suspectă, însă, procurorii au fost mai abili decât el.

Timiș. Mită în stil fintech

„Procurorii au reținut că în data de 24.12.2020, după ce a fost sancționat contravențional pentru că a condus autoturismul pe un drum public din Timișoara, fără a avea asupra sa permisul de conducere, inculpatul M.A.-I. ar fi dat agentului constatator, prin aplicația Revolut, suma de 500 lei, cu titlu de mită, cu scopul de a nu i se întocmi dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, în condițiile existenței suspiciunii că inculpatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Pentru fapta sa, conducătorul auto riscă închisoare de la 2 la 7 ani. Deocamdată, i s-au făcut cunoscute acuzațiile, iar dosarul a fost transmis la Tribunalul Timiș. Timp de 60 de zile, poate depune mai multe probe care să infirme probele strânse de procurori.

Dacă va fi considerat întocmit în mod legal, judecătorii vor stabili un termen pentru judecarea acestei cauze.

Timiș. Un șofer a transferat bani unui polițist prin Revolut

Revolut este un fintech, originar din UK și are peste 100 000 de utilizatori în România.

Concret, prin intermediul acesteia se pot primi și efectua plăți instante. Instalarea se face pe baza numărului de telefon și a unei poze cu cartea de identitate. Iban-ul românesc este pus la dispoziție de Libra Bank. Chiar dacă nu este o instituție bancară, are termeni și condiții asemănătoare unei asemenea entități.

Statul are acces la toate tranzacțiile prin această aplicație, în cazuri de coprupție sau de spălare de bani.