În județul Timiș, entuziasmul a trecut rapid. După o zi de la lansarea proiectului-pilot privind imunizarea la cabinetele medicilor de familie,  nicio persoană nu a îndrăznit să se mai vaccineze anti- COVID în cadrul acestui program.

Potrivit DSP Timiș, în ultimele 24 de ore, s-au vaccinat împotriva virusului nemilos 3037 de persoane.   Niciuna în cadrul proiectului-pilot de vaccinare în cabinetele medicilor de familie, unde se administrează exclusiv vaccinul AstraZeneca.

În prima zi, au fost administrate 10 doze, însă, cabinetele medicilor de familie sunt goale,

„DSP Timiş a distribuit 2.450 de doze de vaccin la 49 de cabinete, în cadrul proiectului-pilot. Vaccinările se fac în funcţie de programările medicilor de familie”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu, pentru Agerpres.

Timiș. Nicio persoană nu se mai vaccinează cu AstraZeneca

De la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent, în județul Timiș s-au vaccinat anti- COVID 157 631 de persoane. Reacțiile adverse raportate au fost în număr de 115, iar medicii spun că au fost ușoare spre moderate

Teama de AstraZeneca. Ce trebuie să faci, dacă te-ai vaccinat cu acest ser

La nivel mondial, încă se așteaptă un răspuns clar cu privire la cei care s-au vaccinat cu prima doză administrată de AstraZeneca.

România nu a suspendat imunizarea cu aceste doze, după ce au apărut informații controversate despre reacțiile adverse. Autoritățile din România spun că se vor ralia deciziei Agenției Europene a Medicamentului(AEM), iar rapelul poate fi amânat și până la trei luni.

Peste 200 000 de persoane și-au retras programarea de la vaccinarea cu dozele AstraZeneca

„Nu s-a pus problema să se retragă complet acest tip de vaccin. Dacă se va decide o impunere a unei limite de vârstă de la care să nu se mai administreze vaccinul de la AstraZeneca şi există persoane care au primit prima doză şi sunt sub acea limită de vârstă, se va lua o decizie privind schema de vaccinare.  Dacă se continuă cu acelaşi vaccin sau se va continua cu un alt tip de vaccin, după exemplul Germaniei.

Rapelul pentru vaccinul de la AstraZeneca se poate extinde pe o perioadă de până la trei luni, chiar şi peste, ” a precizat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul vaccinării anti- COVID în România.