Controalele mai atente și intense ale polițiștilor, în ultimele 24 de ore, pe raza județului Timiș au constat în verificări în zonele aglomerate, la societățile comerciale și în mijloacele de transport în comun. S-au dat amenzi de zeci de mii de lei celor care nu au respectat normele de protecție. Verificările au fost realizate susținut atât de către polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi, dar și de către polițiști locali. Oamenii legii au legitimat, pe raza județului Timiș, în total peste 2000 de persoane în zonele aglomerate, centrele comerciale, dar și în mijloacele de transport.

 

„La activităţi au participat 340 de forţe de ordine, dintre care 236 de polițiști, 47 de polițiști locali, 12 polițiști de frontieră și 45 de jandarmi fiind verificate 54 de societăți comerciale, precum şi 43 de mijloace de transport persoane, dintre care 18 mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2000 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 149 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 36.500 de lei privind nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere efectelor pandemiei de COVID-19”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș, preluați de tion.ro.

 

Forțele de ordine au fost așadar la datorie chiar și în aceste momente de sărbătoare și de destindere pentru marea majoritate a populației. Valoarea sancțiunilor este impresionantă pentru o singură zi, dar oamenii legii au avut o contribuție deosebită în privința menținerii ordinii și respectării măsurilor de protecției și păstrare a distanței fizice în rândul populației. Ei promit să continue controalele și în perioada următoare. acționând în folosul comunitar și a sănătății întregii populații a României. Ar fi de dorit să existe o conștiință civică mai ridicată la nivelul tuturor cetățenilor și un cult al respectării legii și a celuilalt pentru binele general și pentru o imagine mai bună a României în străinătate. Merităm cu toții, dacă ne respectăm, lucruri mai bune și o țară mai frumoasă.