În Timiș, aproximativ 3.000 de cereri au fost formulate până în prezent. Orele urmează să înceapă în 8 martie, informează Marin Popescu, șeful IȘJ Timiș.

Marin Popescu, șeful Inspectoratului Școlar Județean ( IȘJ) Timiș, a precizat că din totalul de 3.035 de cereri ,1610 sunt din ciclul gimnazial, iar 1425 sunt din cel primar.

„Sunt trei categorii de elevi care pot beneficia de activitatea remedială, respectiv cei care nu au avut echipamente IT sau internet de acces la cursurile online. Cei aflaţi în situaţia de corigenţă, cu situaţia neîncheierea la învăţătură. Cei care, din alte motive, au nevoie de o activitate remedială.

Este posibil, mai ales în zona rurală, ca părinţii să nu cunoască problemele copiilor şi atunci trebuie să intervină directorii şi diriginţii să-i informeze”, a spus şeful IŞJ Timiş.

Grupe remediale formate din 12 elevi pe grupă

Fiecare grupă remedială va fi formată din 12 elevi, iar zilnic se va face maxim două ore. Sâmbătă și duminică nu se fac ore. Fiecare grupă trebuie să aibă 20 de ore .

În cazul în care nu se poate forma o grupă de 12 elevi pentru orele remediale, elevii din mai multe localități vor fi duși la un centru remedial din comună.

Abandon școlar ridicat datorită pandemiei de coronavirus

Marin Popescu a vorbit și despre faptul că mulți școlari se află în riscul de a abandona școala. Lipsa orelor față în față din primul semestru a crescut considerabil numărul absențelor în rândul mai multor elevi.

Conform datelor Inspectoratului Școlar Județean Timiș, în momentul de față sunt în risc 224 de elevi din ciclul primar. Din ciclul gimnazial se numără 326 de elevi, iar de la liceu sunt 190 de școlari.

În urma încheierii anului școlar trecut, din ciclul primar au abandonat școala 58 de elevi. De la gimnaziu, 64 de elevi nu au mai venit la școală, 111 din liceu și 109 de la profesional.

Ministerul Educației a stabilit metodologia orelor remediale, iar părinții își pot înscrie, în continuare, copii în programul remedial. Sorin Cîmpeanu a decis prelungirea termenului de înscriere.

Unitățile de învățământ care organizează aceste activități vor primi un sprijin de 200 de lei pe elev, pe lună.