Pentru a se ascunde de polițiști, au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei bărci gonflabile. Doi dintre ei s-au aruncat în apele fluviului Dunarea. S-a intervenit de urgență  pentru salvarea acestora și au fost  transportaţi în siguranţă la spital pentru îngrijiri de specialitate

La acest moment, sunt în afara oricărui pericol.

Timiș. Poliția de Frontieră a salvat cinci cetățeni din Yemen

Din primele verificări, persoanele au vârsta  între 20 şi 35 de ani. Au părăsit teritoriul Serbiei, încercând să treacă fraudulos în România, peste fluviul Dunărea, cu ajutorul  ambarcaţiunii gonflabile.

Au declarat că își doreau să ajungă, de fapt, în vestul Europei.

În data de 11.02.2021, în jurul orei 07.30, o patrulă a poliţiştilor de frontieră de la Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă – judeţul Caraş-Severin, pe timpul derularii misiunii de supraveghere, a observat, pe direcţia km. flv. 1038, o barcă pneumatică cu cinci persoane, care se îndrepta din Serbia spre malul românesc al Dunarii. Imediat, a fost anunţat echipajul de marină de pe una din ambarcaţiunile din dotarea Poliţiei de Frontieră care a intervenit pentru a intercepta barca respectivă.

La vederea şalupei Poliţiei de Frontieră, două dintre persoanele aflate în barca gonflabilă au sărit în apă. Din acel moment poliţiştii de frontieră au demarat o acţiune de salvare a persoanelor, acestea fiind scoase din apa şi aduse în siguranţă la mal. În acelaşi timp, a fost apelat serviciul de urgenţă 112 prin care s-a solicitat o ambulanţă pentru a acorda îngrijiri de specialitate persoanelor salvate. Toţi cei cinci bărbaţi au fost transportaţi la spital, în momentul de faţă aflându-se în afara oricărui pericol, au transmis polițiști

Migranții dau bătai de cap autorităților din Timiș.  Zeci de persoane necesită supraveghere

Poliția de Frontieră Timișoară face, în continuare, cercetări și vor lua legătura cu Biroul de Imigrări, competent să ia măsuri în acest caz.

Județul Timiș a fost luat cu asalt, în ultima perioadă, de migranți.