Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, susține că deciza de prelungire a carantinării Timișoarei e o măsură ,,abuzivă” și că are de gând să meargă în instanță, informează Agerpres.

Alin Nica a precizat luni, 22 martie, că decizia luată de la centru este abuzivă și a fost subminată decizia CJSU Timiș.

„O decizie democratică a unui Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş este subminată sau redusă la tăcere printr-o decizie abuzivă de la nivel central. (…).

Raed Arafat ar trebui să ne explice care este temeiul juridic legal în baza căruia a dat Ordinul (de prelungire a carantinei cu 72 de ore, n.r.). (…). Una din pârghiile pentru oprirea acestor abuzuri ar putea fi, probabil, acţionarea în instanţă a ordinului”, a afirmat Alin Nica.

Alin Nica: Pentru domnia sa noi suntem decât cifre

Șeful CJ Timiș l-a atacat pe Arafat și i-a amintit de faptul că ar trebui să suplimenteze paturile de la ATI, nu să carantineze sute de mii de oameni.

„Când va face acest lucru, atunci îi mai permit (lui Raed Arafat, n.r.) să vină şi să treacă peste ceea ce noi hotărâm la nivel judeţean, pentru că pentru domnia sa noi nu suntem decât cifre, acei indici şi numere pe care îşi justifică aceste măsuri abuzive. Să facă ceva concret pentru Timişoara.

Ţine de domnia sa să operaţionalizeze unitatea mobilă de ATI care ar suplimenta cu 10 paturi sectorul ATI”, a adăugat Nica.

Carantină inutilă. Cazurile de infectare sunt într-o continuă creștere

Demnitarul de la Timiș a mai declarat că nici carantina de 14 zile nu a fost eficientă în vederea reducerii cazurilor de COVID-19.

„Măcar să fi făcut carantina aşa cum trebuie, să avem rezultate, dar cele două săptămâni au chinuit nejustificat şi inutil peste 400.000 de timişoreni, mii de firme care fie şi-au închis activitatea, fie şi-au redus-o. Presiunea pe spitale şi pe secţiile ATI nu a scăzut, ci a crescut”, a spus Alin Nica.

Președintele CJ  Timiș vine cu soluții

Alin Nica a mai precizat, în conferința de presă de luni, 22 martie, că e necesară intensificarea campaniei de vaccinare și creșterea numărului de vaccinuri alocate. Totodată, mărirea capacității ATI reprezintă altă direcție de acțiune urgentă.

„S-ar putea deschide centre de vaccinare şi la medicii de familie, unde să fie implicaţi inclusiv studenţi din anii terminali în procesul de vaccinare a populaţiei care doreşte să se imunizeze”, a punctat Nica.