Președintele CJ Timiș își va continua activitatea online, după ce a decis să se izoleze la domiciliu pentru două săptămâni.

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, Alin Nica a declarat că soția lui a fost confirmată cu noul coronavirus.

„Începând de astăzi, timp de două săptămâni, voi lucra online, de acasă, deoarece soţia mea este confirmată pozitiv la COVID-19. Suntem izolaţi la domiciliu. Am făcut publică această situaţie deoarece vreau să încurajez respectarea regulilor şi un comportament corect în faţa bolii”, se arată în postarea pe Facebook.

Alin Nica: vom trece și peste această încercare

Președintele CJ Timiș a mai specificat, în postarea sa, că îi vor lipsi vizitele pe teren și întâlnire cu primarii. Totodată, el a îndemnat pe toți să respecte regulile de distanțare pentru a nu fi expuși la virus.

,,Dacă un membru al familiei dumneavoastră se îmbolnăveşte, îndrumaţi-l să apeleze la medic şi să îşi îngrijească sănătatea fără să îi expună la virus pe cei din jur. Soţia şi copiii sunt bine, eu la fel, sunt convins că împreună vom trece şi peste această încercare. Îmi vor lipsi vizitele de lucru pe teren şi întâlnirile cu primarii, însă, chiar dacă nu sunt prezent fizic în instituţie sau în judeţ, atenţia şi munca mea sunt în continuare în slujba timişenilor”, afirmă Alin Nica, într-o postare pe Facebook.

Pe 17 februarie, Alin Nica a fost vaccinat. Marți s-a întâlnit, alături de primarul Timișoarei, Dominic Fritz, cu mai mulți oficiali guvernamentali la București.

Timiș, județul cu cele mai multe teste efectuate

Edilul de la Timișoara a declarat că județul are o rată de incidență atât de mare deoarece se fac cele mai multe teste din țară în județul Timiș.

Dominic Fritz critică modul în care se fac testele în județele din România.

”Ieri ( 19 feb) în judeţul Timiş s-au efectuat 10% din toate testele ţării. Am testat peste 2700 persoane – în judeţul Caraş-Severin au fost doar 40. Ghiciţi care dintre cele două judeţe este în scenariul roşu. Cât timp măsurile de restricţii se iau în funcţie de rata de infectare, această rată trebuie să fie un instrument credibil şi comparabil. Altfel cum să convingem oamenii că restricţiile sunt un efort ce merită? Timişul e pedepsit pentru că nu se minte singur”,  a mai specificat Fritz.