În Timiș, are loc un experiment artistic unic.

Este vorba despre primul festival de muzică electronică,  susținut de Psihodrom. Acesta se va desfășura în perioada 14-16 mai, relatează tion.ro.

Într-un interviu acordat acestei publicații, membrii acestui grup au dezvăluit ce planuri au pentru delectarea timișorenilor.

„Cochetam cu ideea organizării unui festival de muzică electronică de ceva vreme, lipsa evenimentelor culturale și implicit timpul liber care a rezultat ne-a dat imboldul necesar pentru a începe să facem acest lucru.

Nu am fi reușit fără reacția extrem de pozitivă a partenerilor (indiferent că ne referim aici la locații, tehnică, organizatori de evenimente, festivaluri, media etc.) precum și a scenei electronice locale și nu numai. Pe aceștia îi vom prezenta în perioada dinainte și pe parcursul festivalului.

Timiș. Primul festival de muzică on-line. Experiment artistic unic

Organizatorii au precizat, pentru tion.ro, că festivalul va fi transmis pe Youtube, fiind singura posibilitate de organizare a evenimentelor, din cauza restricțiilor. Pe de altă parte, mulți dintre artiști susțin că este o provocare să transmită emoții publicului prin mediul virtual.

Nu am vrea să oferim prea multe detalii însă putem spune că vom avea 10 acturi live (majoritatea pe sintetizatoare analogice sau modulare). Peste 30 de artiști (producători de muzică electronică, artiști vizuali și dj).

Cu siguranță ne dorim un festival la care să participe și fizic oamenii, am dori să fim optimiști și să sperăm că poate o viitoare ediție o vom organiza chiar și anul acesta”, au declarat reprezentanții Psihodrom, pentru tion.ro.

Cine sunt artiștii de la Psihodrom

Grupul a fost înființat în 2015. Inițial, membrii au dorit să se exprime v în scenografie, artă video, cartografieri video și instalații de artă contemporană. La acest moment, se canalizează pe oferirea unui cadru de exprimare artistică membrilor săi, prin diverse activități mixte de creație și prin participarea în diverse echipe la festivaluri și evenimente de profil, atât din țară cât și din străinătate. Anul trecut, formația a participat în cadrul renumitului festival Simultan din Timișoara, relatează tion.ro