Update. Proiectul de hotărâre privind noua organigramă propusă de Fritz ar putea fi atacată în intanță. Sindicaliștii sunt revoltați și vor cere astăzi, 15 iunie, retragerea de pe ordinea de zi, notează tion.ro

„Solicităm domnului primar să retragă, în calitate de inițiator, acest proiect. În cazul în care nu se retrage, voi solicita consiliul local să respingă. Iar varianta a treia ar fi ca, în cazul în care CL aprobă așa ceva, să o luăm pe calea contenciosului administrativ. Vom face plângere prealabilă la emitentul hotărârii. În cazul în care primim un răspuns negativ vom merge în instanță”, a declarat juristul Tiberiu Negrei, pentru tion.ro

Edilul Timișoarei a anunțat posturi noi, mai puțin întâlnite în administrația locală de până acum. Este vorba despre manageri de cartieri și grădinari-șefi. În perioada următoare, vor fi desființate 10 posturi de conducere și scoase la concurs 64 pentru „pentru profesionişti, la început de drum”. Fritz motivează că totul va fi în favoarea Timișoarei.

„Nu am dorit o vânătoare de vrăjitoare, administrația are nevoie de fiecare om, dacă este dedicat misiunii de servire a interesului cetățenilor. Problemele principale pe care le-am găsit în cadrul instituției sunt de ordin managerial şi funcțional. Și pe ele am încercat sa le rezolv. Ofer personalului din cadrul primăriei o şansă unică în ultimii 30 de ani. De a demonstra că ştiu, că pot, că vor să servească timișorenii și orașul. Sper să valorifice această şansă şi să fie mândri de munca lor şi de poziţia lor în cadrul instituţiei. Să lucrezi în Primăria Timișoara trebuie să redevină un statut de prestigiu în comunitate”, a explicat primarul Timișoarei Dominic Fritz.

Timiș. Incubator de proiecte și salariu de 10 000 de euro pentru apropiata lui Cioloș

În fapt, managerii de cartier și grădinari șefi vor funcționa în cadrul Direcția Infrastructura Verde, noua structură din cadrul Primăriei Timișoara. Rolul lor va fi să  gândească  strategii ale spațiilor verzi, să asigure amenajări peisagistice într-o manieră profesionistă și vizionară, să proiecteze, reconfigureze și să creeze spaţii verzi publice cu acces nelimitat: parcuri, grădini, scuaruri, fâșii plantate sau spații verzi publice de folosință, menționează Fritz.

Având în vedere că Timișoara urmează să devină Capitală Culturală Europeană, Fritz a anunțat și un serviciu, numit incubator proieccte, inclusiv cu finanțare nerambursbilă.

În ceea ce privește pregătirile pentru Capitala Culturală Europeană, Primăria Timișoara alocă bani firmei condusă de apropiata lui Cioloș, apropiata partidului USR PLUS.

Este vorba despre contractul de prestări servicii cu firma reprezentată de Corina Șuteu, fost ministru al Culturii în Guvernul Cioloș(USR). Din calitatea de expert cultural pe care susține că o are, aceasta ar trebui să se ocupe de activitatea Asociației Timișoara 2023.  Suma pe care o primește lunar ajunge la  10 000 de euro.

Contractul a fost încheiat fără licitație publică. Acest lucru a fost posibil, deoarece   s-a încadrat la limita maximă pentru care nu este nevoie să se posteze cerere-ofertă publică,