Cei care vor să-și ia rămas bun de la inginerul Anastasecu pot merge la Casa Funerală din Timișoara,

Va fi înhumat în cimitirul din Calea Buziașului, la ora 13.00.

Timiș. O viață dedicată construcțiilor

Decebal Anastasescu este constructorul celor mai importante clădiri din Timiș. Printre acestea, se numără Spitalul Județean Timișoara, Hotelul Continental, Podul Michelangelo.

Ajuns la vârsta de 95 de ani, s-a bucurat de aprecierea localnicilor, întrucât nu a epatat în viața publică.

Dragostea pentru construcții, pentru formă, precizie a venit din copilărie. Îi plăcea să privească ore în șir muncitorii pe șantier.

Cel care i-a descoperit talentul pentru cifre, precizie, a fost profesorul de matematică din liceu. Drumul până la Politehnică a fost, astfel, pecetluit.

Constructorul care ne-a făcut cunoscuți în Europa a încetat din viață

Inginerul constructor Anastasecu este unul dintre intelectualii care s-a confruntat cu barierile politice din timpul comunismului.

Așa cum este de notorietate, Ceaușescu dorea să țină geniile în țară și îi monitoriza permanent.

Pentru a-l lăsa să-și practice profesia, comuniștii l-au forțat să renunțe la cariera universitară.

Cu toate astea, a fost implicat în proiecte de cercetare academică, iar recunoașterea profesională a venit de peste hotare. A publicat peste 100 de articole de specialitate în reviste de prestigiu din Europa și SUA.

Timiș-Primul prefect din democrație va fi condus pe ultimul drum

A fost primul prefect al județului Timiș, după 1989, perioadă în care a supervizat legalitatea și rezistența construcțiilor.

Fiu de magistrați în perioada interbelică, într-un interviu acordat site-ului avocatura.com, a descris magistral fenomenul corupției.

Corupția a fost și atunci și va mai fi. Asta e clar. Înainte, corupția era însă la un nivel nesemnificativ, comparativ cu ce se întâmplă acum. Majoritatea magistraților erau corecți, oameni cu o cultură generală vastă și o pregătire juridică foarte bună , spunea Decebal Anastasescu pentru sursa citată mai sus.
La înmormântare se estimează că vor participa foarte multe persoane, iar autoritățile sunt pregătite să dirijeze traficul rutier.