Deși Primăria Timișoara  are suficienți angajați care s-ar putea ocupa de elaborarea proiectelor culturale, conform unui document consultat de EvZ Transilvania, se va înființa o altă structură  care va genera alte cheltuieli cu salariile.

Este vorba despre Centrul de Proiecte al Timișoarei.

Timișoara. Salarii imense pentru o structură nouă în cadrul Primăriei. Doi șefi pentru șapte angajați

În fapt, Centrul de Proiecte al Timișoarei va trece printr-o reorganizare. În timpul mandatului fostului primar PNL, Nicolae Robu, aprobarea era pentru 6 angajați, iar Fritz propune consilierilor locali să fie șapte.

Dintre aceștia, doi vor fi șefi. Concret, vor fi un director, un contabil-șef, un consilier juridic, un inspector de specialitate, un economist și doi experți . Cel mai mic salariu va fi 5606 lei, iar cel al directorilor va fi de 12 829 de lei.

Practic, este o suprastructură în cadrul Primăriei, când tuturor instituțiilor publice li s-au cerut să facă reduceri de cheltuieli.

Fritz justifică necesitatea acestui centru pentru gestionarea activităților în contectul ăn care Timișoara devine Capitală Europeană Culturală.

Printre activitățile centrului se numără: acordarea de finanțări nerambursabile pentru realizarea de acțiuni, proiecte și programe în domeniile cultură, educație, tineret, sport, mediu, implicare civică și socială.

Anul acesta, Fritz a menționat că va renunța la câteva evenimente culturale cu tradiție în Timișoara, pentru a reduce cheltuielile.

Printre acestea se numără și Festivalul Timfloralis.

Anul trecut, acest eveniment a costat fabuloasa sumă de 200 000 de euro.

La acest moment, se face o analiză a sumelor necesare evenimentelor culturale.   Pe viitor reorganizarea Casei de Cultură este o prioritate pentru bugetul public al  Timișaorei.

Decizia de a anula mai multe evenimente culturale se aplică de la debutul pandemiei. Timișoara se află în carantină, la acest moment, din cauza numărului mare de cazuri cu Covid.Evoluția acestora nu poate fi estimată, prin urmare, nu se știe cu exactitate,  când vor fi reluate activitățile culturale cu prezența publicului.