Dominic Fritz, edilul Timișoarei, a anunțat că a început procedura de dizolvare a Consiliului de Administrație a Piețelor.

Potrivit acestuia, din inventarul SC Piețe SA lipsesc bunuri în valoare de 20 000 de lei.

Imediat după apariția acestei informații, unul dintre angajați a lansat acuzații grave la adresa actualei conduceri, prin care încearcă să spună că a fost pus de Ionuț Nasleu să folosească banii publici pentru diferite treburi personale.

”Am lucrat pentru domnul Nasleu la casa de pe Calea Urseni, la apartamentul de pe 16 decembrie, la București și la locuința natală, la Căzănăria Obrejana. Ne spunea mergi acolo, faceți aia, mergeți dincolo. Comenzi ca la unitatea militară. Doar la apartamentul de la București nu am cumpărat pe cardul de la Piețe Sa. În rest, toate lucrările care s-au făcut – din banii societății. Aveam cardul de companie, pur și simplu mergeți ți cumpărați. Și sub forma amenințărilor că ne dă afară. Am fost presați. Nu au fost făcute lucrări. Luam totul pe factură, pe Piețe. El făcea necesarul de materiale, el semna , aproba și noi mergeam să cumpărăm. De toate am cumpărat, de la baterii de chiuvetă la dispensere de pus dezinfectant”, spune Marius Ștefoni, unl dintre angajați, citat de pressalert.ro

Timiș. Scandalul de la Piețe SA, pe masa procurorilor

Directorul SC Piețe SA, Ionuț Nasleu, spune, însă, că a depus deja plângere penală pe  numele acestui angajat. Îl acuză, la rândul lui,  pentru abuz în serviciu .

În susținere arată o adresă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. Acesta a transmis precizări prin care aduce în discuție un comportament neprofesional al angajatului acuzator, pe lângă prespusele fapte de natură penală.

„ Există depusă o plângere penală față de Marius Ștefoni Gheorghe. Am sa atașez toate probele depuse la dosar.

Acest domn pretindea ca este verișor cu mine, în felul acesta lua foarte ușor bani ilegal de la unii comercianți, executând în schimb lucrări de amenajare a instalației electrice, fără nici un drept, ba mai mult energia electrică nefiind contorizată. Astfel de „lucrări” se desfășurau în formă continuată, până când am aflat de tot ce se întâmplase și l-am pus sub acuzare” , explică Nasleu, într-o postare pe Facebook.

Până la lămurirea situației de către procurori, lui Nasleu i se impută că nu a asigurat măsurile de siguranță pentru prevenirea incendiilor. Prin urmare, după finalizarea anchetei privind incendiul de la Piața de flori, ar putea deveni responsabil de întreaga situație.

sursă foto: Inquam Photos