În prezent, sunt spitalizate 12 cadre didactice, trei cadre didactice auxiliare şi cinci cadre nedidactice. Niciun elev nu este internat din cauza COVID-19.

„Patru cadre didactice au decedat din cauza COVID-19 de la debutul pandemiei până în prezent. Dintre acestea, trei erau de la Liceul Tehnologic ‘Cristofor Nako’ din Sânnicolau Mare şi unul de la Liceul Teoretic din comuna Periam. De asemenea, doi angajaţi din rândul personalului auxiliar din Timişoara au decedat, de la Centrul pentru educaţie incluzivă ‘Dumitru Ciumăgeanu’ şi de la Colegiul Tehnic ‘Emanuil Ungureanu’. A mai decedat şi un cadru nedidactic”, a precizat Marin Popescu.

Inspectorul a anunţat că, la o săptămână de la deschiderea centrelor de vaccinare dedicate profesorilor mulți dintre aceștia s-au înscris. Peste  60% dintre angajaţii sistemului şi-au exprimat dorinţa de a se imuniza împotriva virusului SARS-CoV-2.

Multe cadre didactice sunt în izolare

„Cea mai mare expunere este în zona învăţământului primar şi preşcolar. Orice zi, până la imunizare, contează. De la începutul semestrului, 78 dintre preşcolarii şi elevii timişeni care au participat la activităţi didactice faţă în faţă s-au îmbolnăvit, adică 1,14 la mie. Aproape 800 de profesori din judeţ sunt în izolare şi predau online, iar 12 sunt spitalizaţi din cauza infectării cu COVID-19. De asemenea, 1.050 de elevi sunt în carantină sau în izolare”, a mai detaliat Marin Popescu.

Timișoara a ajuns miercuri la o rată de infectare cu COVID de 7,25 la mia de locuitori. Este în creștere față de ziua anterioara, și e tot mai aproape de carantinare.

Autoritățile avertizează populația și cere sprijinul locuitorilor pentru a evita carantinarea

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență avertizează populația că în urma evaluării analizelor de risc și având în vedere numărul tot mai mare de cazuri de îmbolnăviri cu noua tulpină SARS-CoV-2 în acest moment, Institutul de Sănătate Publică din România a recomandat autorităților județene să ia în calcul și măsura de carantinare a Municipiului Timișoara și a altor localități din județ.

Doar împreună, printr-un efort comun, putem evita luarea acestei decizii.

Cu toții am crezut că ce a fost mai greu a trecut!

Dar noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie ne demonstrează că se poate și mai rău!

Această nouă tulpină este mai periculoasă, infecția cu ea fiind asociată cu un risc crescut de spitalizare și deces.

Riscul principal al acestei noi tulpini rezultă din faptul că se poate transmite mult mai ușor. Astfel numărul persoanelor infectate va crește mult mai repede.

În momentul de față această tulpină determină apariția unui număr tot mare de persoane infectate care pot răspândi virusul. În același timp un număr mai mare de cazuri grave, solicită și mai mult spitalele din Timișoara și județul Timiș.”