Asta presupune că merg la cursuri doar copiii de grădiniță și cei din clasele I-IV.

Județul Timiș are, în continuare, cele mai multe cazuri de Covid-19. Doar 61 de unități de învățământ se încadrează în scenariul galben. Mai exact, vor putea merge la școală copiii de grădiniță, elevii claselor a VIII-a , a XII-a și cei din clasele I-IV.

Timiș. Școlile încep în scenariul roșu. Ce trebuie să completeze părinții

Ministerul Sănătății a precizat că părinții vor fi nevoiți să-și exprime acordul în scris pentru trstarea copiilor cu simptome.

Se poate descărca on-line, apoi se transmite profesorului responsabil.

Ministerul Educației a precizat, printre altele, că nu sunt necesare adeverințe medicale la debutul semestrului al doilea. Acestea pot fi eliberate doar dacă elevii și profesorii au afecțiuni medicale și pot continua școala on-line.

În ceea ce privește verificarea celor cu simptome, vor fi folosite teste rapid antigen.

Descarcă formular aici pentru acordul testării Covid-19

Direcțiile de Sănătate Publică au transmis mai multe astfel de teste, însă, unii medici au dubii despre eficiența acestei măsuri.

Medicul Olga Simionescu, șef secție dermatalogie la Spitalul Colentina, pune sub semnul întrebării respectarea măsurilor de protecție în cazul testării rapide.

„ Dacă facem la intrarea în școală un triaj epidemiologic, cum de mai penetrează simptomaticii care trebuie testați? De către cine? Avem personal sanitar suficient în școli? Se schimbă mănușile la fiecare copil? Cu ce profunzime a bețișoarelor menite sa ajungă tocmai în nazo-faringe? Dacă nu există personal sanitar instruit? Dacă nu poartă combinezon?” , se întreabă medicul Olga Simionescu.

Timiș. Școlile încep în scenariul roșu

Autoritățile spun că sunt pregătite, iar dacă rata de infectare va crește din nou, copiii și profesorii se pot întoarce la cursurile on-line.

Cei mai mulți dintre elevi, profesori și părinți susțin că școala în format fizic e mult mai utilă decât cea utilă.

România se confruntă cu cel mai mare grad de absenteism școlar din ultimii 30 de ani

De altfel, de la debutul pandemiei, România se confruntă cu cel mai mare absenteism școlar din ultimii 30 de ani.

Chiar dacă au primit dispozitive, elevii nu au intrat în sistem on-line. Mii de elevi din toată țara riscă să rămână cu mediile neîncheiate din acest motiv.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, susține că materia va fi recuperată și totul se va termina în favoarea elevilor.