Astfel, 245 de unități școlare au intrat în scenariul roșu. Acesta presupune că elevii fac cursuri on-line.

Edilul orașului Timișoara, Dominic Fritz, spune că judetul Timiș se confruntă cu o incidennță atât de mare, deoarece este județul cu cele mai multe teste efectuate.

”Ieri, în judeţul Timiş s-au efectuat 10% din toate testele ţării. Am testat peste 2700 persoane – în judeţul Caraş-Severin au fost doar 40. Ghiciţi care dintre cele două judeţe este în scenariul roşu. Cât timp măsurile de restricţii se iau în funcţie de rata de infectare, această rată trebuie să fie un instrument credibil şi comparabil. Altfel cum să convingem oamenii că restricţiile sunt un efort ce merită? Timişul e pedepsit pentru că nu se minte singur”,  a menșionat Fritz.

Ce măsuri ar trebui ia  Ministerul Sănătății

Dominic Fritz spune că a cerut colegului său de partid, de la USR Plus, ministrului Vlad Voiculescu, să ia măsuri pentru transparența testelor care se fac.

Dacă se va schimba modul de raportare a ratei de infectare și, implicit, schimbarea planului de măsuri, întreaga hartă a pandemie se poate schimba.

Același lucru l-au solicitat și reprezentanții HoReCa, care s-au săturat să stea cu afacerile închise.

Testarea copiilor de la școală se fac cu teste rapide antigen.

Specialiștii în epidemiologie au mai făcut un raport îngrijorător.

Timis. Tulpina britanică a virusului devine dominantă

Numărul cazurilor de Covid cu tulpina britanică, confirmate în România, a ajuns la 79. Un studiu realizat de Medlife a arătat că, jumătate din testele efectuate sunt pozitive cu această mutație a virusului Covid. Din 90 de teste prelucrate de specialiști, 45 au ieșit pozitive.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 79 de decese (45 bărbați și 34 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din  Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.