Miercuri după-amiază, în localitatea Giroc, județul Timiș, Garda de Mediu a intervenit la apelul unui cetățean ce a văzut un bărbat ce arunca, în spatele unor terenuri de paintball, zeci de saci de gunoaie.

Prins în fapt, bărbatul a încercat să-și ceară iertare, dar cel ce l-a văzut a contactat poliția și Garda de Mediu, informează Tion.ro.

Conform sursei citate, bărbatul a aruncat câțiva saci cu gunoaie și materiale de construcții într-o zonă din localitatea Giroc. Prins în fapt, șoferul s-a dus cu vreo 50 de metri în față și a continuat să arunce gunoaiele.

Garda de Mediu i-a confiscat mașina

Poliția Locală Giroc l-au amendat pe bărbat cu 3.000 de lei, iar cei de la Garda de Mediu au decis confiscarea mașinii. Bărbatul a precizat că mașina nu-i aparține, că este a șefului lui. Reprezentanții Gărzii de Mediu au decis să sancționeze și pe șeful bărbatului cu suma de 30.000 de lei.

Nu este prima dată când reprezentanții Gărzii de Mediu au confiscat un autoturism. Două camionete au fost confiscate anul acesta, iar deținătorii mașinilor au slabe șanse să le mai recupereze.

Liviu Neguț, comisarul șef al Gărzii de Mediu Timiș, a precizat că mașinile confiscate sunt scoase la licitație.

„Noi primim foarte multe sesizări, dar fără probe legea este greu de aplicat. Ne ajută și probele foto sau video. Este a treia mașină confiscată, una în 7 februarie, alta în 27 martie și asta acum. Primele două erau camionete, ultima este o dubiță. Sunt confiscate, ei nu prea au șanse să-și recupereze mașinile nici în instanță, dacă pierd în instanță, mașinile sunt scoase la licitație de către Finanțe”, a declarat, pentru Tion, Liviu Neguț, comisar șef al Gărzii de Mediu Timiș.

Proprietarul dubei confiscate miercuri seară va putea plăti jumătate din amendă, adică 15.000 de lei, dacă o achită în 15 zile. În caz contrar, proprietarul mașinii va trebui să plătească integral amenda.