Update. Cea mai bună prietenă a medicului Vlad Marinescu, medic rezident Iasmina Ivașcu și bunica lui au făcut primele declarații presei, după moartea subită a celui care avea un viitor strălucit înainte.

Potrivit opiniatimișoarei.ro, tânărul medic nu ar fi avut niciun gând sinucigaș.  Epuizarea l-a făcut să recurgă la somnifere. Nu mai reușea să adoarmă. Făcea terapie. Somniferele  injectate au fost luate la recomandarea psihiatrului.

Prin urmare, anchetatorii spun că este posibil ca doza să fi fost mai mare decât  avea organismul lui nevoie. Astfel, decesul ar pute afi un accident, nu o sinucidere.

„Şi-a injectat somnifere, era în terapie la un medic psiholog şi la psihiatru, deci a făcut după reteţele medicilor. Venea acasă şi, din cauza oboselii, nu putea să adoarmă, atunci a început să ia somnifere… Era obosit, îi spunea lu’ maica-sa că vrea sa doarmă. Nu mai putea.

Nu pot să mă pronunţ dacă a luat o doză prea mare. Nu avea alte probleme de sănătate, dar s-ar putea ca tot stresul şi oboseala, condiţiile de la muncăl, i-au slabit inima şi să fii făcut stop cardiac, în niciun caz sa se fi sinucis”. A declarat bunica lui Vlad Marinescu pentru opiniatimisoarei.ro.

Știre inițială

Potrivit primelor informații, tânărul medic din Timișoara a lucrat, în ultima perioadă, doar la secția ATI-non Covid, relatează Agerpres.

A fost găsit fără suflare, la prima oră a dimineții, în locuința lui.

„El a fost găsit în stare de inconştienţă de un echipaj SMURD în această dimineaţă, în jurul orei 6,00, din informaţiile pe care le avem. Din păcate, manevrele de resuscitare au eşuat şi nu a mai putut fi salvat. Ne exprimăm nu doar regretul, ci condoleanţele pentru familia medicului. Era un medic excepţional, un student de nota 10, preocupat de profesia aceasta, a lucrat o perioadă şi pe zona roşie COVID, cu bolnavii infectaţi cu SARS-CoV-2, în Spitalul Judeţean Timişoara. În ultima perioadă a lucrat din nou pe ATI non-COVID”, a spus Raul Pătraşcu, pentru Agerpres.

Se pare că psihicul cadrelor medicale este la pământ.  Oamenii, inclusiv pacienții ar trebui să manifeste mai multă empatie, susțin psihologii.

În acest caz s-a deschis un dosar penal, pentru elucidarea cauzei morților. Colegii lui spun că și-ar fi injectat substanțe puternice, care se folosesc pentru sedarea pacienților în stare gravă de la ATI.

Timiș. Tragedie la spital. Prima unitate care i-a testat pe medici

Cadrele medicale de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara au fost primele testate sub aspectul epuizării psihice.

Epuizarea cauzată de pandemie și-a spus cuvântul. Studiul a arătat că 60% că medicii au un grad de epuizare mediu spre ridicat.

„Studiul a arătat ceea ce, din păcate, am bănuit în momentul în care, împreună cu colegii mei, am decis să realizăm acest proiect. A fost  unic de altfel în România. Un grad ridicat de epuizare profesională, dar şi personală. Ceea ce lasă urme adânci. Noi nu am putut să ne luăm prea multe zile libere în ultimul an, pentru că era nevoie de fiecare dintre noi. Cum să fi plecat când secţiile erau pline, când oamenii erau în suferinţă? Ne-a marcat fiecare etapă a acestei pandemii” , a explicat managerul spitalului, Cristian Oancea.

Medicii din Arad au făcut apel la empatie

Recent, medicii din Arad au transmis public că au nevoie de înțelegere din partea opiniei publice.

Spitalul Județean din Arad a fost subiectul unui scandal public, după ce au apărut informații cu privire la tratamentul pacienților de Covid în stare gravă.

Mai multe familii ale decedaților de Covid au formulat plângeri penale. Susțin că pacienților nu li s-a administrat tratamentul adecvat sau au primit unul prea puternic, care a cauzat decesul.

Medicii se apără și spun că evoluția cazurilor de Covid e fulminantă, iar în cazul unor pacienți, din păcate, nu se mai poate face nimic.