Fostul manager al Teatrului German a demonstrat în instanță că proiectul de management a fost respins în mod nefondat.

La vremea respectivă, Nicolae Robu a invocat un blocaj legislativ, numindu-l manager interimar pe unul dintre apropiații săi, Ioan Boldureanu, inginer mecanic.

Timiș. Lucian Vărșăndan revine la conducerea Teatrului German

Pentru ca Lucian Lucian Vărșăndan să se întoarcă la conducerea instituției de cultură este nevoie doar de încheierea unui contract cu Primăria.

Practic, se va lua act de decizia instanței.

Actualul edil al Timișoarei, Dominic Fritz, spune că a decis ca Primăria să nu facă apel, după prima sentință, întrucât nu crede în politizarea funcțiilor, mai cu seamă la instituțiile de cultură.

Timiș.Cine este Lucian Vărșăndan

De profesie filolog, a condus Teatrul German din Timișoara timp de 10 ani.

În urmă cu trei ani, a câștigat premiul Radio România Actualități la secțiunea teatru-management vizionar.

Politizarea funcțiilor la teatrele din țară, la ordinea zilei

Actorii au semnalat de mai multe ori că politizarea funcțiilor de conducere nu este o soluție.

O situație similară s-a înregistrat și la Teatrul Odeon, prin eliminarea Dorinei Lazăr.

Un caz special s-a înregistrat la Teatrul Bulandra, când mai mulți angajați s-au trezit dați afară de fosta manageră, Catinca Nistor.

Sindicatul Actorilor a scris Ministerului Culturii

Mai mulți actorii au scris Ministerului Culturii, indignați că nume sonore ale scenei sunt eliminate.

Din păcate, colegului Constantin Dogioiu nu i-a fost prelungit contractul . Spre deosebire de alți 6 colegi, aflați în aceeași situație contractuală. Un fapt ciudat , având în vedere că actorul în cauza , joacă în 4 din cele 6 premiere ale teatrului.  De fapt, acesta pare să fie un răspuns al managerului interimar, Catinca Nistor, la mesajul   lui Constantin Dogioiu în care, într-un mod civilizat, critică unele aspecte ale activității din Teatrul Bulandra.

Singura motivație prezentată de Catinca Nistor a fost că acțiunea dumneaei este legală. Noi nu am mai auzit că un teatru să renunțe la un actor care joacă roluri importante ,în spectacole importante , doar pentru că e legal!, a fost mesajul actorilor uniți în sindicat.