Oficialii operatorului de transport public au lansat un apel disperat către autorități, să vireze sumele restante.

Din cauza plăților întârziate , STPT a acumulat datorii de peste 2 milioane de lei în anul 2020, iar facturile neachitate în baza contractului din anul în curs au ajuns deja la 18 milioane de lei.

Timiș. Transportul public, aproape de sistare . Apelul disperat al STPT

Reprezentanții societății spun că au făcut demersuri legale pentru recuperarea sumelor restante, dar fără succes.

Achitarea datoriilor de către SMTT este vitală pentru a asigura serviciile de transport public în Timișoara. În caz contrar, vom ajunge în imposibilitatea de a oferi transportul public din Timișoara la standarde normale, transmite STPT.

Situația este înrijorătoare nu doar pentru transportul călătorilor, cât și pentru cel al angajaților care riscă să nu-și mai primească salariile.

Cum ajung banii în conturile STPT

Asociatia de Dezvoltare Intracomunitară Societatea Metropolitană de Transport Timișoara este cea care trebuie să vireze banii către STPT.

Acest lucru înseamnă că primarii din fiecare localitate trebuie să achite serviciile de transport, lucru care îngreunează plățile.

Timiș. Transportul public, aproape de sistare. Primăria a plătit servicii neprestate

Edilul Timișoarei, Dominic Fritz, arată că servciul de transport nu este în subordinea Primăriei. Fiind vorba despre o asociație intracomunitară, Primăria Timișoara răspunde doar de plățile aferente municipiului.

Fritz spune că a remarcat o situație de neacceptat, din timpul fostului primar, Nicolae Robu.

Mai exact, din bugetul local s-au achitat peste 6 milioane de lei, în perioada martie-aprilie 2020, când era stare de urgență. Fritz spune că, nici elevii și pensionarii nu au circulat, astfel încât să se justifice toate plățile.

Pe de altă parte, actualul pimar al Timișoarei, susține că societatea de transport trebuie să găsească o formă de autonomie, întrucât 85% dintre venituri sunt din subvenția Primăriei.

Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Timișoara a menționat că  va reveni cu un punct de vedere scris.