Organizatorii de evenimente jazz au ajuns la concluzia că a sosit timpul unor parteneri de nădejde.

Astfel, Timișoara a dat startul unui proiect cultural de tip pilot: Jazzed Up. Alături de județul Caraș-Severin se va lucra la o platformă pentru construirea unui public care iubește acest gen muzical.

Stilul care aduce sute de mii de turiști

„Jazzed UP! va fi un program cultural pilot de comunicare turistică pentru regiune. Alegerea unui gen muzical specializat, dezvoltat în regiune de către două dintre cele mai relevante evenimente de gen din România (JazzTM și Gărâna Jazz Festival), este în sine, un mesaj important care contribuie la accesibilizarea formelor artistice performative, dezvoltând un public nou, care mai apoi poate susține întreaga scenă culturală. Acest concept este bazat pe festivalul JazzTM, program cultural al Primăriei Municipiului Timișoara și Gărâna Jazz Festival, program cultural al Primăriei Municipiului Reșița și al Consiliului Județean Caraș-Severin. De asemenea, conceptului i s-a mai alăturat și platforma timișoreană Jazz Updates”, a transmis Primăria Timișoara.

Ce sursă de inspirație a avut proiectul

Practic, proiectul va uni atât artiști, cât și fani ai acestui stil muzical. Vor putea participa la evenimente, iar artiștii pot colabora Gărâna Jazz este evenimentul care a fost principala sursă de insprație a evenimentului.

“Bazându-ne pe radiografia istoricului cultural regional, în contextul în care turismul cultural este o prioritate de ani de zile și, în egală măsură, o oportunitate pe termen lung de susținere și poziționare a localităților și comunităților din Banat, o colaborare regională public-privată este strategia care poate genera impactul pozitiv așteptat, prezentând totodata un caz de bună practică, unic în România”, explică producătorul Festivalului JazzTM, Norbert Tako.

Anul acesta, două mari evenimente muzicale s-au anulat. Electric Castle și Neversea s-au amânat.

Organizatorii sunt nemulțumiți de condițiile impuse de autorități.

,,Normele publicate de autorităţi spun că în luna iulie evenimentele se pot desfăşura cu un număr limitat de 2500 de persoane, cu distanţare de 2 mp între participanţi” , au explicat oficialii Neversea.