Inspectoratul de Poliție Județean ( IPJ) Timiș a anunțat că un bărbat de 40 de ani a decedat, după ce a intrat într-o coliziune directă cu spatele unui autotren ce se deplasa în fața sa. Accidentul a avut loc la ieșirea de pe autostrada A1 Deva-Nădlac, spre localitatea Margina.

Conform polițiștilor de la IPJ Timiș, bărbatul se deplasa din direcția Lugoj spre Margina.

„Din primele cercetări efectuate a rezultat faptul că un bărbat de 40 de ani a condus un autoturism din direcţia Lugoj spre Margina, iar la km 426 a intrat în coliziune cu partea din spate a unui TIR care se deplasa în fata sa, pe banda numărul 1. În urma accidentului a fost declarat decesul bărbatului de 40 de ani”, au precizat reprezentanţii Biroului de presă al Poliţiei Timiş.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

La fața locului au intervenit cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș cu o autospecială de stingere. Totodată, a fost mobilizat o autospecială de descarcerare, echipaj SMURD și zece pompieri.

Conform Agerpres, după ce pompierii au reușit să extragă victima încarcerată, medicii au început manevrele de resuscitare. Din nefericire, bărbatul în vârstă de 40 ani nu a răspuns la eforturile medicilor. Bărbatul a fost declarat decedat de către medicul echipajului SMURD.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar cercetările urmează să prezinte, cu exactitate, producerea accidentului.

Accidente produse în România

În România, în ultimii 19 ani au murit peste 43.000 de români în accidente rutiere. În 2008 s-a atins maximul de 3.000 de persoane, iar minimul a fost în 2014, cu  1.818 decese.

O parte dintre drumurile importante au fost modernizate, dar cu autostrăzile nu ne-am mișcat bine: în 1989 erau 113 km, în 2009 erau 263 km, iar în prezent sunt 850 km.

În Europa au murit peste 22.500 de oameni în 32 de țări din cauza accidentelor rutiere în 2019, arată datele ETSC.