Ben Oni Ardelean, deputat de Timiș, a fost sancționat de polițiștii de la rutieră din Capitală după ce l-au prins cu o alcoolemie de de 0.11 miligrame de alcool pur per litru în aerul expirat. Totodată, demnitarul a primit o amendă de 1.300 de lei și i-a fost suspendat permisul.

Ardelean s-a arătat revoltat față de decizia polițiștilor și a precizat că va face contestație. ,,Alcoolemia a fost dată de tratamentul pentru inimă”, a declarat parlamentarul.

Deputat de Timiș prins cu alcoolemie la volan

Polițiștii din București  l-au oprit luni seară pe demnitar, pe raza sectorului 1. Când a fost testat avea o alcoolemie sub limita de la care se poate face dosar penal.

„Iau un tratament pentru inimă, am tensiunea mică, foarte oscilantă. Voi face contestație. Nu am consumat alcool”, a spus Ben Oni Ardelean, relatează g4media.ro.

Până când își va câștiga dreptatea în justiție, demnitarul s-a ales cu o amendă de 1305 lei, iar permisul a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile. Polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere l-au oprit în jurul orei 22.30. I-au fost verificate documentele și l-au testat cu aparatul alcooltest.

,,Valoarea indicată fiind de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1305, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile”, au transmis reprezentanții Poliției Capitalei.

Cine este Ben Oni Ardelean?

Deputatul de Timiș s-a născut în Hunedoara și este vicepreședinte al Partidului Național Liberal. Ardelean. În perioada 2012-2016 a fost senator de Timiș, iar din 2016 este deputat al aceleiași circumscripții.

În anul 2008, Ben Oni Ardelean și-a făcut debutul în politică, candidând pentru Senatul României, iar în 2009 a candidat pentru Parlamentul European din partea Partidului Național Liberal. Trei ani mai târziu este ales senator în Colegiul Senatorial 1 din Timișoara.