Timiș. Biroul de salubrizare al Primăriei Timișoara și Poliția Locală au surprins un bărbat ce arunca deșeuri dintr-un microbuz. Garda de Mediu l-au amendat pe șofer și i-au confiscat microbuzul.

Incidentul a avut loc în Kuncz, iar în ultima perioadă au fost strânse peste 800 de tone de gunoaie din zonă. Primarul Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a precizat că vor începe controale la sânge. O mare problemă a orașului e reprezentană de rampele clandestine.

Joi, 22 aprilie, reprezentanții Biroului de salubrizare al Primăriei Timișoara și ai Poliției Locale s-au deplasat în zonele unde se formează, frecvent, rampe ilegale de gunoaie. Ei au prins în flagrant un bărbat ce descărcare mai multe gunoaie din mașina lui. El arunca deșeurile pe domeniul public din Kuncz.

Timiș. Peste 800 de tone de gunoi adunate din Kuncz

Inspectorii Gărzii de Mediu au fost sesizați și s-au prezentat la fața locului. Individul a rămas fără microbuz și s-a ales și cu o amendă usturătoare.

„Primăria Timișoara plătește milioane de lei pe an pentru ridicarea acestor rampe ilegale de gunoi. Cu acești bani am putea construi creșe sau grădinițe, am putea repara școli. Din zona Kuncz, în ultima lună și jumătate am ridicat peste 800 de tone de gunoaie. Întreaga operațiune ne-a costat peste 300.000 de lei. De asemenea, avertizam la începutul acestei săptămâni că această administrație va avea toleranță zero față de cei care nu respectă spațiul public.

Salut acțiunea de azi efectuată de reprezentanții Primăriei Timișoara împreună cu alte instituții ale statului și îi avertizez pe cei care vor continua să arunce ilegal deșeuri pe domeniul public că vor plăti scump pentru acțiunile lor”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz, relatează tion.ro.

La începutul lunii aprilie, un localnic a susprins un bărbat ce arunca gunoaie în zona Giroc. Garda de Mediu a fost anunțată de către localnic, iar cel ce arunca gunoaiele a primit o amendă și mașina lui a fost confiscată.