Universitatea de Vest oferă meditații elevilor care se pregătesc pentru Bacalaureat

Universitatea de Vest din Timișoara oferă sprijin elevilor care susțin, în 2021, examenele de Bacalaureat. Vor avea loc sesiuni online de meditații la toate disciplinele de Bacalaureat în perioada 16 ianuarie – 12 iunie 2021, în fiecare săptămână, în ziua de sâmbăta, cu excepția zilelor de concediu legal.

Orarul de pregătire, în funcție de materii, a fost stabilit astfel:

Între orele 9:00 – 10:30 se vor desfășura modulele la limba și literatura română,
Între orele 10:45 – 12:15 se vor desfășura, în paralel, modulele de la disciplinele istorie și matematică,
Iar începând de la ora 12:30 se vor desfășura modulele pentru disciplinele aferente celei de-a 3-a probe de la Bacalaureat, în funcție de materia pentru care optează elevii (biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, psihologie, sociologie).

Înscriere și meditații gratuite pentru elevi

Sprijinul gratuit oferit de universitatea timișană este anunțat pe uvt.ro. Comunicatul universității menționează:

”UVT vine în sprijinul elevilor de clasa a XII-a cu un program bine structurat de pregătire pentru examenul de bacalaureat. Cadre didactice universitare pregătesc în mod special și susțin activități pentru fiecare dintre disciplinele la care elevii urmează să susțină probe de evaluare. Participarea la aceste activități este gratuită și deschisă tuturor elevilor”.

Pentru anul universitar 2020-2021, activitățile didactice de pregătire a elevilor pentru examenul de bacalaureat vor avea loc în perioada 16 ianuarie – 12 iunie 2021, în fiecare săptămână, sâmbăta, cu excepția zilelor de concediu legal. În funcție de tematicile existente în programele de examen în vigoare aprobate de Ministerul Educației, în cazul anumitor discipline programul de pregătire se desfășoară pe o perioadă mai scurtă de timp din acest interval.

Elevii au posibilitatea să consulte programul gândit de universitate pe uvt.ro, unde găsesc un orar cu toate săptămânile de meditații, tematica propusă și profesorii coordonatori care îi vor medita. Întâlnirile vor avea loc prin intermediul platformei Google Meet, iar pentru fiecare disciplină se va crea și un curs pe platforma Google Classroom.

Înscrierea pentru participarea la activitățile didactice de pregătire pentru examenul de Bacalaureat se poate realizat prin intermediul ACESTUI FORMULAR. Ulterior înscrierii, fiecare participant va primi un e-mail cu link-urile și codurile de acces pe platforme.