Biroul Național al USR a votat propunerile pentru funcțiile de secretari de stat în mai multe ministere, joi seară. Din județul Timiș pleacă la București Călin Badiu, ales consilier județean pe lista USR PLUS, care va ocupa funcția de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

Călin Badiu este vicepreședinte USR Timiș și a pus umărul la dezvoltarea organizației în județ. Este de profesie inginer și lucra. ca programator dar, în același timp este și vicepreședintele USR Timiș și consilier  județean.

Secretarul de stat la Ministerul Dezvoltării, cel actual este fostul consilier al primarului Robu și este  absolvent al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din Timişoara. Adică, IT-ist. Când a fost numit ca secretar de stat. Anul trecut, președintele USR Timiș, critica decizia lui Orban. Se întreba ce îl califică în realitate pe Cătălin Iapă să ocupe o funcție atât de importantă, afirmând că numirea ar fi o răsplată pentru servilism:

 „Este un cărăuș de servietă și selfie stick pentru primar, un celebru yesman ale cărui merite sunt aprobarea absolut tuturor ideilor pe care primarul vrea să le implementeze”(…) Știu din surse de încredere că mai mulți PNL-iști sunt deranjați de această numire, deoarece Cătălin Iapă a fost numit în urma recomandării lui Robu. Cu siguranță existau mulți oameni mult mai competenți, dar pilele se pare că au avut greutate mai mare în luarea acestei decizii”, scrie, pe pagina sa de Facebook Cristian Moş.

De data asta la numirea lui Călin Badiu, președintele USR Timiș și membru în Biroul Național al USR, are doar cuvinte de laudă:

„L-am cunoscut pe Călin Badiu  în perioada în care USR Timiș lua viață, acum aproape 5 ani. A fost unul dintre oamenii de bază din această echipă și știu foarte bine care-i sunt calitățile, dar și punctele slabe. El vine din zona IT, iar formarea de inginer îl ajută să aibă capacitatea de a identifica și de a analiza rapid problemele, găsind deseori soluții la care nimeni din echipa nu se așteaptă.(…) În politică, la fel ca și în multe alte domenii, există oamenii din primul rând, cei mai vizibili, cei care au ajuns în funcțiile publice de unde muncesc pentru a pune în aplicare viziunea partidului. Dar există și oamenii din rândul doi, care sunt mai puțin vizibili, dar care sunt deseori foarte bine pregătiți, foarte bine informați, extrem de capabili și foarte motivați.

Călin a fost până acum în echipa asta de oameni cu o mai mică vizibilitate publică, dar cu o mulțime de responsabilități duse până la capăt exemplar.(…) Din funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării am încredere că el o să facă o treabă foarte bună și că o să câștige rapid încrederea celor care până acum n-au avut ocazia să-l cunoască”, scrie, pe pagina sa de Facebook Cristian Moş.

Desemnarea lui Călin Badiu nu este văzută cu ochi buni de toți colegi de partid. Florina Presadă, fost senator USR, a anunțat vineri că a demisionat din partid, pentru că este dezamăgită de noul USR. Presadă amintește despre dublă măsură, ipocrizie, lipsă de transparență și politică de gașcă.