În cabinetele medicilor de familie se administrează vaccinul AstraZeneca şi sunt respectate toate măsurile de siguranţă şi criteriile de prioritizare. Vaccinările la acești medici de familie nu necesită programare în platforma electronică. Programarea administrării vaccinului se face pe baza listei zilnice, însă cu respectarea prioritizării persoanelor aflate în lista proprie. Se va ține cont de persoanele cu vârste peste 65 de ani, persoane cu boli cronice/dizabilităţi indiferent de vârstă.  În funcție de aceste criterii pot fi vaccinate și alte persoane care îşi exprimă dorinţa în acest sens.

Primarul Dominic Fritz a anunţat  că medicii de familie vor fi implicaţi în programul de vaccinare în cadrul unui proiect-pilot. Municipalitatea se angaja să contribuie pecuniar, prin ajutor de la sponsori, pentru plata doctorilor care vor efectua imunizarea.

Potrivit acestuia, Guvernul va aloca fiecărui medic câte 30 de lei pentru fiecare pacient vaccinat. Primăria, cu ajutorul unui sponsor, va completa suma cu încă 40 de lei pentru fiecare imunizare efectuată. Sunt donați 100.000 de lei în acest scop, dar trebuie găsită o soluţie sustenabilă de finanţare a medicilor de familie.

Încrederea oamenilor în proprii lor medici de familie va fi motorul campaniei

„Încrederea oamenilor în proprii lor medici de familie, care le cunosc toate problemele de sănătate și toate durerile, va fi motorul campaniei de vaccinare care ne va permite să atingem imunitatea de grup și să scăpăm de pandemie.

50 de medici de familie din Timișoara și zona metropolitană s-au înscris în acest proiect pilot. Au primit vaccinuri, materialele sanitare necesare, dar și câte 100 de teste antigen pentru că, odată cu vaccinarea, demarăm și un alt proiect, acela de testare în cabinetele medicilor de familie.

Îi sunt recunoscător lui Mihai Iacob pentru cooperare  care a făcut posibile trei proiecte majore: Oxigen pentru Timișoara, Pandemic Controller și acum vaccinarea în cabinetele de medicină primară‟ a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Medicul Mihai Iacob a detaliat, în acelaşi context, că medicii de familie li se vor adresa pacienţilor de pe listele proprii, care vor fi programaţi, iar vaccinurile vor fi aduse de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş la fiecare cabinet.

„Considerăm că este necesară o implicare a tuturor medicilor de familie şi sperăm că, prin acest proiect-pilot, medicii de familie vor demonstra că vom creşte numărul persoanelor vaccinate, pentru a ajunge la acea imunitate de grup, de 60% – 70% din populaţie, pentru a împiedica transmiterea virusului. Numai aşa vom ajunge, în august – septembrie, la imunitatea de grup şi practic să oprim pandemia. Consider că este datoria noastră morală”, a explicat dr. Mihai Iacob