Este vorba despre social-democratul Ioan Szatmari. Mandatul acestuia a fost validat, după ce Sebastian Răducanu a prins un mandat de senator în Parlament.

Ioan Szatmari va depune jurământul în sedința de Consiliu Local, marți, 19 ianuarie. Atribuțiile acestuia vor fi stabilite ulterior. Momentan se va ocupa de toată activitatea Primăriei Timișoara, alături de Ruben Lațcău.

Edilul Dominic Fritz a intrat săptămâna trecută în izolare, după ce a fost confirmat cu Covid-19 și a fost nevoit să delege toate atribuțiile.

Timișoara- Marea provocare a Primăriei, gestionarea centrelor de vaccinare

Cea mai mare provocare a Primăriei Timișoara rămâne gestionarea centrelor de vaccinare.

Județul Timiș are, la acest moment, cea mai mare rată de infectare cu Covid în țară, iar vaccinarea reprezintă o prioritate.

Dominic Fritz spune de ce Timișoara are operaționale doar două centre de vaccinare.

Motivul pentru care în Timișoara vom avea operaționale doar 2 centre de vaccinare începând de luni (1 la Iulius Mall, 1 la Spitalul CFR) este că va exista doar un număr foarte limitat de doze disponibile săptămâna viitoare. Abia cu mai multe doze va avea sens să crească și numărul centrelor. Echipa noastră din Primărie, dar și companiile private care ne-au sărit în ajutor, continuă zi și noapte să amenajăm toate centrele pentru momentul în care vor putea funcționa la maxima capacitate , precizează edilul Timișoarei.

Timișoara – Cum se va descurca Primăria cu administrarea centrelor de vaccinare

De altfel, primarii din țară au semnalat,  săptămâna trecută, că amenjarea centrelor de vaccinare reprezintă bani neprevăzuți în bugetul local.

Abia după polemica dintre Asociația Municipiilor și ministrul Sănătății s-a decis ca banii pentru centrele de vaccin să fie alocați de Guvern.

Datele oficiale arată că sunt mai multe programări pentru vaccinare, decât dozele disponibile.

Cele două companii care produc vaccinul anti -Covid, Pfizer și Moderna au dat asigurări că vor mări producția.

România a primit încă 87 750 de doze de vaccin Pfizer, luni, 18 ianuarie.