Pe 23 martie la Timișoara s-a deschis primul centru de vaccinare non-stop din România. Acolo s-au făcut 500 de vaccinări pe zi, iar noaptea de luni, 19 aprilie spre marți, 20 aprilie, a fost prima în care oamenii s-au imunizat după miezul nopții.

Raul Pătrașcu, directoul Spitalului Județean Timișoara, a precizat că că persoanele care nu reușesc să se vaccineze peste zi pot opta să se programeze pentru noapte.

„Medicii au fost aici 24/24, astfel încât cei care nu au putut să ajungă la programare, de exemplu, dacă erau programați la ora 14 și veneau la ora 23, erau făcuți la ora 23.

De acum încolo, platforma va permite expres, pentru cei care nu au timp, să se programeze noaptea, așa cum am gândit-o de la bun început. Vaccinarea scade șansele de îmbolnăvire ale oamenilor, iar scopul nostru, ca medici, nu e doar să tratăm oamenii, ci și să prevenim îmbolnăvirea”, a explicat Raul Pătrașcu, directorul Spitalului Județean Timișoara, relatează tion.ro.

Timișoara. Vaccinare non-stop, după modelul israelian

Pătrașcu a mai explicat că persoana programată poate să meargă să se imunizeze la orice oră la Județean.

„E foarte important de menționat că persoanele care au programare la o anumită dată se pot programa de la ora 0 până la ora 24, aceeași dată. Deci toți cei care sunt programați în data de 20, chiar dacă au programare la 1 noaptea, dacă nu ajung, ei pot veni până la ora 24 seara”, susține directorul Spitalului Județean.

În ciuda faptului că trebuie să rămână și peste noapte, medicii susțin că munca este mai ușoară, lucrând duoă modelul israelian. Simona Tămășan, coordonatorul centrului de vaccinare, susține că a suplimentat personalul și, totodată, a reușit să convingă mai mulți voluntari să participe la imunizarea populației.

„Va fi mai ușor pentru noi și vom avea mai mult timp să detaliem și să ne ținem de rigoarea fluxurilor. Până acum a fost o muncă asiduă, ne-am străduit să facem față tuturor. S-au vaccinat, până acum, în fiecare zi, în jur de 500 de oameni. Am suplimentat personalul, am avut bucuria și privilegiul să lucrăm cu voluntari care au fost mereu alături de noi”, a declarat Simona Tămășan.

La centrul de vaccinare de la Spitalul Județean din Timișoara există patru fluxuri ziua și patru noaptea, iar serul folosit este cel produs de Pfizer.