Timișoara. O fată de doar 15 ani, cu nevoi speciale, a fost chinuită și batjocurită de două colege, iar incidentul a fost filmat de alți adolescenți ce s-au amuzat copios pe seama fetei.

Conducerea liceului nu au știut de acest lucru, iar familia fetei sunt hotărâți să nu o mai lase să meargă la școală.

Incidentul s-a produs luni, 7 iunie, iar în imagini fata este ținută pe scaun și este bruscată și amenințată cu bătaia. Doi băieți ce erau martori la toată scena au început să filmeze cum cele două fete o chinuiau pe adolescenta de 15 ani, cu nevoi speciale.

Timișoara. Caz grav de bullying într-un liceu

Fata, fără să facă nimic, a fost apucată de păr și lovită cu palma de una dintre fete. Nimeni nu a intervenit, colegii fetei cu nevoie speciale fiind preocupați să filmeze toată scena.

Mama fetei, ce e în clasa a IX-a, susține că nu-și explică cum astfel de comportament poate fi tolerat într-o școală.

„Știu doar că e maltratată fiică-mea. Nu mi-a povestit nimic, e o fire mai tăcută, e cu retard mintal și cu sindrom hiperkinetic. Astăzi am aflat, atâta știu că una din fete are 18 ani și mai e o fată de 15 ani. (…)

Fata este în clasa a IX-a, asta s-a întâmplat în laborator, nu înțeleg unde a fost profesoara, de ce sunt nesupravegheați. Îi e și frică la fată să îmi spună, pentru că au amenințat-o, nici nu vrea să-mi spună. (…) Astăzi am primit filmulețele, le-a primit și fiica mea cea mare. Ne-am făcut griji foarte mari pentru fata mică de 15 ani”, a spus mama copilei agresate, relatează Tion.

Inspectorul școlar general, Marin Popescu, a precizat că nu a fost înștiințat de incident.

„Doamna director trebuia să știe de lucrurile astea. Nu ne putem juca cu așa ceva. Profesorii care sunt acolo vor răspunde pentru acest lucru.  Dacă este un caz grav vom merge până la desfacerea contractului de muncă”, a explicat Marin Popescu, precizează sursa citată.