Datorită numărului mare de pacienți oncologici la nivelul județului Timiș, Asociația OncoHelp invită timișorenii să susțină cumpărarea unui sistem pentru Laboratorul de Radioterapie din cadrul Centrului de Oncologie.

Acesta va fi volosit pentru pentru poziționarea pacienților pe întreaga durată a efectuării tratamentului.

Centrul de Oncologie Onco Help tratează bolnavi de cancer din Timiș, Arad, Hunedoara, Gorj și Caraș-Severin. În decembrie 2020 a inaugurat cel mai modern Ambulatoriul de Radioterapie OncoHelp din vestul țării. Centrul este cel mai mare furnizor de servicii medicale oncologice din partea de vest a țării.

Timișorenii sunt invitați să alerge pentru strângerea de fonduri

Prin proiectul realizat de Asociația OncoHelp se urmărește strângerea de fonduri pentru achiziționarea unui sistem pentru poziționarea pacienților pe întreaga durată a efectuării tratamentului prin radioterapie.

Proiectul va avea loc în perioada 5-6 iunie, iar timișorenii se pot înscrie de acum la Timotion.

„Proiectul reprezintă o parte a planului de dezvoltare al Asociației OncoHelp, care presupune achiziționarea de noi acceleratoare VARIAN, pentru dotarea celor două buncăre care urmează a fi construite în decursul acestui an.

Sistemul de poziționare a pacientului pe durata tratamentului prin radioterapie reprezintă o componentă obligatorie pentru efectuarea tratamentului. Funcția acestui sistem fiind aceea de a poziționa și imobiliza pacientul pe durata ședințelor de radioterapie”, au spus reprezentanții OncoHelp.

Bani pentru bolnavii de cancer

Prin Timotion se dorește strângerea de fonduri în valoare de 94.000 de lei, valoarea totală a proiectului fiind de 109.000 de lei. Diferența va fi acoperită de fonduri proprii ale asociației. Înscrierile la curse se pot face până în 16 mai și se pot realiza prin donații pe site-ul celor de la Timotion. Doritorii vor alege proiectul ,, „Excelența în radioterapie – precizie, eficiență și siguranță pentru pacientul oncologic”.

În 2020, Asociația OncoHelp a participat cu proiectul ,, Oxigenul este viață pentru pacienții OncoHelp!”, informează tion.ro.

Timotion este un eveniment de alergare cu strângere de fonduri, organizat de Fundația Comunitară Timișoara împreună cu Asociația Alergotura.